Garnalen met courgette en spek

Lekker tapas hapje van garnalen omwikkeld met courgette en plakjes ontbijtspek

Ingrediënten 
18 garnalen (met of zonder staartje)
1 courgette
125 gr ontbijtspek
(Basilicum)olie
Zwarte peper
 
Materialen
Ovenschaaltje
Prikkertje
Kaasschaaf 
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de courgette in de lengte doormidden en schaaf met de kaasschaaf een aantal plakken er af. Dit kan natuurlijk ook met een mandoline. Snijd de plakken courgette door de lengte door zodat ze ongeveer even breed worden als de plakken spek.
 
garnalen met courgette en spek 01
garnalen met courgette en spek 01
garnalen met courgette en spek 01
garnalen met courgette en spek 01
Leg er een plakje spek op. Leg de garnaal aan het begin van de plak courgette en spek. Rol de garnaal op en steek vast met een prikkertje. Bestrooi met een beetje zwarte peper. Leg alle garnalen spiesjes in een ovenschaaltje en besprenkel met een beetje (basilicum)olijfolie en zet ze een minuut of 12 in de oven. Lekker met wat brood.
 
Tip: garnalen met een staartje zijn mooier qua presentatie maar garnalen zonder staartje zijn praktischer om in een keer op te eten ☺
 

 

28 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.