Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gebakken banaan met havermout

 
 
Gebakken banaan in een krokant jasje van havermout en een vleugje kaneel.

Ingrediënten
3 bananen
1 eetl citroensap
Snufje kaneel
1 eetl suiker
klontje boter
8 eetl havermout
4 bollen slagroomijs
 
Bereiding
Schil de bananen en snijd ze door midden in de breedte en daarna in de lengte zodat elke banaan uit 4 stukken bestaat. Besprenkel ze met citroensap. Doe de havermout samen met de suiker en een snufje kaneel op een bord en meng door elkaar. Rol een voor een de stukken banaan erdoor. Verhit de boter in een pan en bak de bananen ongeveer 3 min totdat ze bruin beginnen te kleuren. Schep ze voorzichtig uit de pan en serveer op een bord met een bolletje ijs.


Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×