Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Geflambeerde sinaasappel

 

Plakken sinaasappel met basterdsuiker en kaneel geflambeerd in Grand marnier geserveerd met een bolletje ijs

 

 
Ingrediënten
2 sinaasappels
Klontje roomboter
50 gr basterdsuiker
4 eetl grand marnier
4 bolletjes roomijs, bv met karamel
2 eetl geschaafde amandel, geroosterd
Snufje kaneel
 
Bereiding
Rasp een helft van 1 sinaasappel met een rasp (niet het witte gedeelte). Schil beide sinaasappels en snijd ze in 4 dikke plakken. Smelt de boter in een koekenpan en voeg de sinaasappelrasp, basterdsuiker en een snufje kaneel toe en roer goed door. Leg dan de sinaasappelplakken in de pan en bak ze zachtjes aan beide kanten 2 minuten. Zet het vuur uit en giet de grand marnier er bij en steek aan. Let op dat de afzuigkap niet aan staat en dat je niet verbrand. Het vuur dooft vanzelf. Leg op ieder bord 2 plakken sinaasappel en een bolletje ijs en bestrooi met het amandelschaafsel.
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×