Gegratineerde kip met champignons

Kipfilets uit de oven met een romige topping met champignons en gegratineerde kaas

Ingredienten
4 kipfilets
200 gr crème fraiche
1 uitje, fijngehakt
125 gr champignons, in plakjes
50 gr geraspte kaas
4 eetlepels paneermeel
Olie om in te bakken
Peper en zout
 
Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Bestrooi de kip met peper en zout en bak ze in de olie rondom aan in ongeveer 7 minuten (ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn van binnen). Haal de kipfilets uit de pan en leg ze in een ovenschaal.
 
gegratineerde kipfilet 01
gegratineerde kipfilet 01
gegratineerde kipfilet 01
Bak nu de champignons en het uitje een paar min in de pan waar je ook de kip in gebakken hebt. Schep de creme fracihe, paneermeel, 25 gr kaas in een kom door elkaar. Schep ongeveer de helft van de champignons en uien door de crème fraciche en verdeel dit over de kipfilets.
 
gegratineerde kipfilet 01
gegratineerde kipfilet 01
gegratineerde kipfilet 01
Schep de rest van het champignonmengsel er boven op en er naast en bestrooi met de overige 25 gr kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 15 min in de oven. Zet de laatste paar minuten als kan de grill er bij aan zodat de kaas een mooi kleurtje krijgt. Lekker met een frisse salade of wat pasta.
 

 

83 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x recepten met pompoen

Pompoenrisotto
Pompoensoep
Pompoencake

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.