Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gegrilde aubergine met feta

Zomers barbecue recept van gegrilde aubergines met feta en verse koriander

Ingrediënten
2 aubergines
50 ml olijfolie
Rasp van 1 citroen
1 teentje knoflook, geperst
½ theel komijnpoeder
Peper en zout
100 gr feta
Paar takjes verse koriander
 
Bereiding
Was de aubergine en snijd het bovenste gedeelte er af. Snijd de aubergine met een groot en scherp mes in plakken. Meng de olijfolie met de rasp van de citroen, knoflook, komijn en peper en zout. Bestrijk beide zijdes van de plakken met het mengsel en grill ze ongeveer in 5 min aan beide kanten mooi bruin. Leg ze op een bord en verkruimel de feta er over. Hak de koriander grof en verdeel ook over de aubergines. Serveer ze bij voorkeur lauwwarm, maar koud zijn ze ook lekker. 
 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×