Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gegrilde courgettesalade met sinaasappel

Frisse en zomerse salade met gegrilde plakken courgette geserveerd met partjes sinaasappel en muntsaus

Ingredienten
1 grote courgette
2 sinaasappels
100 ml yoghurt
verse blaadjes munt
2 eetlepels pijnboompitten
 
Bereiding
Snijd de courgette door de lengte doormidden en snijd hem vanuit daar met een kaasschaaf of mandoline in dunne plakken. Bestrijk de plakken met een dunne laag olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout. Verhit een grillpan en bak alle plakken courgette totdat er mooie grillstrepen ontstaan.
 
courgette sinaasappelsalade 01
courgette sinaasappelsalade 01
courgette sinaasappelsalade 01
Snijd de boven en onderzijde van de sinaasappel en snijd met een scherp mes van boven naar beneden de schil met het witte vliesje er af. Snijd dan de sinaasappel partjes langs de vliesjes er uit.
 
courgette sinaasappelsalade 01
courgette sinaasappelsalade 01
courgette sinaasappelsalade 01
Verdeel de plakken courgette over 2 borden en verdeel de partjes sinaasappel er over. Hak de munt heel fijn en meng deze met de yoghurt. Rooster de pijnboompitten lichtjes in een pannetje. Verdeel wat yoghurt muntdressing. muntblaadjes en pijnboompitten over de courgette salade.
 
 

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×