Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gegrilde courgettesalade met sinaasappel

Frisse en zomerse salade met gegrilde plakken courgette geserveerd met partjes sinaasappel en muntsaus

Ingredienten
1 grote courgette
2 sinaasappels
100 ml yoghurt
verse blaadjes munt
2 eetlepels pijnboompitten
 
Bereiding
Snijd de courgette door de lengte doormidden en snijd hem vanuit daar met een kaasschaaf of mandoline in dunne plakken. Bestrijk de plakken met een dunne laag olijfolie en bestrooi met een beetje peper en zout. Verhit een grillpan en bak alle plakken courgette totdat er mooie grillstrepen ontstaan.
 
courgette sinaasappelsalade 01
courgette sinaasappelsalade 01
courgette sinaasappelsalade 01
Snijd de boven en onderzijde van de sinaasappel en snijd met een scherp mes van boven naar beneden de schil met het witte vliesje er af. Snijd dan de sinaasappel partjes langs de vliesjes er uit.
 
courgette sinaasappelsalade 01
courgette sinaasappelsalade 01
courgette sinaasappelsalade 01
Verdeel de plakken courgette over 2 borden en verdeel de partjes sinaasappel er over. Hak de munt heel fijn en meng deze met de yoghurt. Rooster de pijnboompitten lichtjes in een pannetje. Verdeel wat yoghurt muntdressing. muntblaadjes en pijnboompitten over de courgette salade.
 
 

Gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

×

 Tip! 

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99