Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gegrilde vis met venkel

Makkelijk en gezond; gegrilde groenten geserveerd met een lekker stukje vis met rozemarijn

Ingrediënten
1 knol venkel
1 courgette
2 rode uien
600 gr krieltjes
4 stukken mooie stevige vis zoals tilapia of pangasius
Paar takjes rozemarijn
250 gr cherrytomaatjes
Peper en zout
1 citroen
2 eetl olijfolie
 
Materialen
Grillpan
 
Bereiding
Was de venkel en courgette en snijd ze samen met de rode ui in plakken. Verhit een beetje olijfolie in een grillpan en leg de plakjes venkel er in. Bestrooi met wat peper en zout en wat verse rozemarijn en grill de venkel mooi licht bruin. Haal de venkel uit de pan en grill ook de courgette en de rode ui met een beetje peper en zout mooi bruin. Verwarm de krieltjes even voor in de magnetron en bak ze daarna in een grote pan krokant. Voeg de gegrilde courgette, venkel en tomaatjes toe en verwarm nog even mee. Besprenkel de vis met het sap van een halve citroen. Bestrooi met wat peper, zout en rozemarijn en grill de vis ook aan beide kanten mooi bruin. Serveer de gegrilde groenten met de aardappeltjes op een bord en leg de vis er mooi op. Maak af met een stukje citroen. 
 

 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×