Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gehaktballetjes met olijven

Groene olijven hapje omhuld door gehakt, lekker op een feestje, op de bank of snack tussendoor.
Ingrediënten
300 gr half om half gehakt
Ongeveer 20 groene ontpitte olijven
1 sjalotje
1 ei
40 gr paneermeel
1 theel gehaktkruiden
Klontje boter
 
Bereiding
Snipper het sjalotje heel fijn. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, gehaktkruiden, en de sjalot. Als het gehakt nog erg nat is voeg je wat extra paneermeel toe. Pak een beetje gehakt met je handen en duw het tussen je handen plat. Vouw het om een olijfje heen druk goed dicht. Herhaal dit tot het gehakt en olijven op zijn. Verhit de boter in een pan. Bak de balletjes in ca 7 minuten mooi bruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en serveer ze in een schaaltje.

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.