Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gehaktballetjes met olijven

Groene olijven hapje omhuld door gehakt, lekker op een feestje, op de bank of snack tussendoor.
Ingrediënten
300 gr half om half gehakt
Ongeveer 20 groene ontpitte olijven
1 sjalotje
1 ei
40 gr paneermeel
1 theel gehaktkruiden
Klontje boter
 
Bereiding
Snipper het sjalotje heel fijn. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, gehaktkruiden, en de sjalot. Als het gehakt nog erg nat is voeg je wat extra paneermeel toe. Pak een beetje gehakt met je handen en duw het tussen je handen plat. Vouw het om een olijfje heen druk goed dicht. Herhaal dit tot het gehakt en olijven op zijn. Verhit de boter in een pan. Bak de balletjes in ca 7 minuten mooi bruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en serveer ze in een schaaltje.

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×