Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gehaktballetjes met olijven

Groene olijven hapje omhuld door gehakt, lekker op een feestje, op de bank of snack tussendoor.
Ingrediënten
300 gr half om half gehakt
Ongeveer 20 groene ontpitte olijven
1 sjalotje
1 ei
40 gr paneermeel
1 theel gehaktkruiden
Klontje boter
 
Bereiding
Snipper het sjalotje heel fijn. Meng het gehakt met het ei, paneermeel, gehaktkruiden, en de sjalot. Als het gehakt nog erg nat is voeg je wat extra paneermeel toe. Pak een beetje gehakt met je handen en duw het tussen je handen plat. Vouw het om een olijfje heen druk goed dicht. Herhaal dit tot het gehakt en olijven op zijn. Verhit de boter in een pan. Bak de balletjes in ca 7 minuten mooi bruin. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje en serveer ze in een schaaltje.
Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes