Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Geitenkaas met parmaham salade

Lekkere combi van veldsla met pakketjes van geitenkaas omwikkeld met parmaham uit de oven 

Ingrediënten
250 gr geitenkaas
8 plakken parmaham
75 gr veldsla
4 eetl pijnboompitten
2 eetl olijfolie
1 eetl honing
Peper en zout
8 Zongedroogde tomaten 
 
Bereiding
Meng de olijfolie met de honing en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de sla over 4 bordjes en besprenkel met de dressing. Snij de tomaten in stukjes en leg verdeel over de sla. Snij de geitenkaas in 8 even grote stukken. Omwikkel elk stuk met een plakje parmaham en vouw goed dicht. Verhit een grillpan (of de oven) en rooster de geitenkaaspakketjes 5 minuten zodat de ham een beetje krokant word en de geitenkaas verwarmd is. Leg de pakketje op de salade en strooi de pijnboompitten er over. Serveer direct. 
 
 
 
 
 
 
Beoordeling (12 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip