Gele paprikasoep

Met maar een paar ingredienten maak je deze makkelijke soep van gele paprika's en kokosmelk

Ingredienten
4 gele paprika’s
2 bouillonblokjes
1 ui
125 gr mascarpone
verse koriander               
200 ml kokosmelk
olijfolie om te bakken
 
Bereiding
Hak de ui fijn. Verwijder de steeltjes en zaadjes van de paprika’s en snijd de rest in blokjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui aan. Voeg daarna de paprika blokjes toe en bak 3 minuutjes mee.
 
paprikasoep 01paprikasoep 01paprikasoep 01paprikasoep 01 
Blus de groente af met 1 liter water en voeg de bouillonblokjes toe zodra dit kookt. Laat soep 5 minuten doorkoken en pureer daarna met een staafmixer tot een glad geheel. Roer de kokosmelk er door en verwarm de soep nog kort door. Serveer de soep in borden met een schep mascarpone en verse koriander.

 

169 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.