Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gepofte aardappels


 
Bbq recept; gepofte aardappels van de barbecue met lekkere peterselieboter
 
Ingrediënten
4 middelgrote aardappelen
100 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
Verse peterselie
Zout en peper
1 theel paprikapoeder
1 teentje knoflook
3 eetl creme fraiche
 
Bereiding
Boen de aardappelen goed schoon en kook ze 10 minuten in water. Prik dan met een vork een paar gaatjes in de schil en wikkel ze in aluminiumfolie. Leg ze 15 minuten op de barbecue of in het houtskool. Pers het knoflookteentje en hak de peterselie grof. Meng de boter met de creme fraiche, knoflook, peterselie, zout, peper en paprikapoeder. Haal de aardappelpaketjes voorzichtig van de bbq en verwijder de aluminiumfolie. Snijd de aardappels net niet doormidden en bestrooi de binnenkant met nog een beetje peper en zout. Schep in elke aardappel een lepel van de peterselieboter en serveer direct.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×