Dit frisse lenterecept met geroosterde bloemkool, avocado, serranoham en knoflookbrood is een feestje op je bord
Ingrediënten
200 gr bloemkool in kleine roosjes of stukjes
Paar takjes verse oregano (gedroogde kan eventueel ook)
½ citroen
Scheut olijfolie
1 volkoren broodje (pistoletje of triangel oid)
2 eetlepels pijnboompitten
50 gr sla
50 gr feta
1 avocado, in stukjes
4 plakken serranoham
peper en zout
1 theel komijn
1 teentje knoflook
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Doe de bloemkool in een kom en voeg een scheut olijfolie, komijn, peper en zout toe. Verdeel over een bakplaat en bak 15 tot 20 min in de oven. Schep ze halverwege om en zet indien mogelijk de laatste minuut de grill er bij aan.
Doe een scheut olijfolie met het sap van de halve citroen en de fijngehakte oregano ineen kommetje en klop goed door elkaar tot een dressing. Snijd het brood in flinke dobbelstenen en bestrijk met een beetje olijfolie. Rooster het brood in de oven (10 min) of in een grillpan krokant.
 
Wrijf het brood daarna in met de het teentje knoflook. Verdeel de sla en het geroosterde brood over 2 borden. Schep de geroosterde bloemkool er op en leg de stukjes avocado en het serranoham er op. Besprenkel de salade met de dressing en bestrooi met pijnboompitten en feta.