Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Geroosterde paprikasoep met spekjes

Met maar een paar ingrediënten maak je deze lekkere soep met geroosterde paprika en gebakken spekjes

Ingredienten
1 pot geroosterde paprika’s a 465 gram
750 ml groentebouillon
1 ui
2 teentjes knoflook
250 ml creme fraiche (light)
125 gr spekbokjes of reepjes.
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Hak de ui en knflook in stukjes en snijd de geroosterde paprika's in grove stukken. Bak de spekjes in een soeppan totdat ze bruin kleuren en knapperig beginnen te worden. Schep de spekjes uit de pan en bewaar deze. Bak de ui en knoflook kort in het vet van de spekjes.
 
geroosterde paprikasoep met spekjes 01
geroosterde paprikasoep met spekjes 01
geroosterde paprikasoep met spekjes 01
geroosterde paprikasoep met spekjes 01
Voeg de geroosterde paprika's toe en schenk na 2 minuten de bouillon er bij. Breng de soep aan de kook en pureer de soep na 5 minuten met een staafmixer fijn. Roer ongeveer 2/3 van de creme fraiche en 2/3 van de spekjes door de soep. Schep de soep in kommen en verdeel de andere helft van de creme fraiche en spekjes er over.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×