Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevuld breekbrood

Lekker recept voor bij de paasbrunch: luchtig breekbrood gevuld met feta en tomaten

Ingrediënten 
1 Mix voor brood of je eigen basisrecept (ik heb Koopmans broodmix wit gebruikt a 450 gr)
75 gr feta
100 gr gedroogde tomaatjes
paar takjes peterselie
maanzaad en sesamzaad om te decoreren
boter of olie om in te vetten
 
Materialen
Ovenschaal of bakvorm
Eventueel mixer met deeghakken
 
Bereiding
Bereid de broodmix zoals aangegeven op de verpakking of volgens je eigen recept. Snijd de tomaatjes en peterselie fijn, kruimel de feta er bij en schep door elkaar. Verdeel het deeg na de eerste rijs in een aantal gelijke bollen (je kunt ook kleine kleine bolletjes maken).
 
gevulde breekbroodjes 01
gevulde breekbroodjes 01
gevulde breekbroodjes 01
gevulde breekbroodjes 01
Druk de bollen wat plat in je hand en schep een beetje van het tomaat-feta mengsel in het midden. Vouw en druk goed dicht en vorm weer tot een mooi bolletje. Leg de bollen een paar cm van elkaar in de ingevette ovenschaal.
 
gevulde breekbroodjes 01
gevulde breekbroodjes 01
gevulde breekbroodjes 01
gevulde breekbroodjes 01
Bestrijk ze aan de bovenzijde met een beetje water en bestrooi met maanzaad en/of sesamzaad. Laat het deeg nogmaals rijzen (ca 45 min). Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Bak de broodjes in ca 20 tot 25 min goudbruin.
 
Tip: je kunt varieren met de vulling, maak bijvoorbeeld ook eens een zoete vulling
 
 

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

×