Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevuld breekbrood

Lekker recept voor bij de paasbrunch: luchtig breekbrood gevuld met feta en tomaten

Ingrediënten 
1 Mix voor brood of je eigen basisrecept (ik heb Koopmans broodmix wit gebruikt a 450 gr)
75 gr feta
100 gr gedroogde tomaatjes
paar takjes peterselie
maanzaad en sesamzaad om te decoreren
boter of olie om in te vetten
 
Materialen
Ovenschaal of bakvorm
Eventueel mixer met deeghakken
 
Bereiding
Bereid de broodmix zoals aangegeven op de verpakking of volgens je eigen recept. Snijd de tomaatjes en peterselie fijn, kruimel de feta er bij en schep door elkaar. Verdeel het deeg na de eerste rijs in een aantal gelijke bollen (je kunt ook kleine kleine bolletjes maken).
 
gevulde breekbroodjes 01
gevulde breekbroodjes 01
gevulde breekbroodjes 01
gevulde breekbroodjes 01
Druk de bollen wat plat in je hand en schep een beetje van het tomaat-feta mengsel in het midden. Vouw en druk goed dicht en vorm weer tot een mooi bolletje. Leg de bollen een paar cm van elkaar in de ingevette ovenschaal.
 
gevulde breekbroodjes 01
gevulde breekbroodjes 01
gevulde breekbroodjes 01
gevulde breekbroodjes 01
Bestrijk ze aan de bovenzijde met een beetje water en bestrooi met maanzaad en/of sesamzaad. Laat het deeg nogmaals rijzen (ca 45 min). Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Bak de broodjes in ca 20 tot 25 min goudbruin.
 
Tip: je kunt varieren met de vulling, maak bijvoorbeeld ook eens een zoete vulling
 
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×