Gevuld breekbrood
Lekker recept voor bij de paasbrunch: luchtig breekbrood gevuld met feta en tomaten
Ingrediënten
1 Mix voor brood of je eigen basisrecept (ik heb Koopmans broodmix wit gebruikt a 450 gr)
75 gr feta
100 gr gedroogde tomaatjes
paar takjes peterselie
maanzaad en sesamzaad om te decoreren
boter of olie om in te vetten
75 gr feta
100 gr gedroogde tomaatjes
paar takjes peterselie
maanzaad en sesamzaad om te decoreren
boter of olie om in te vetten
Materialen
Ovenschaal of bakvorm
Eventueel mixer met deeghakken
Eventueel mixer met deeghakken
Bereiding
Bereid de broodmix zoals aangegeven op de verpakking of volgens je eigen recept. Snijd de tomaatjes en peterselie fijn, kruimel de feta er bij en schep door elkaar. Verdeel het deeg na de eerste rijs in een aantal gelijke bollen (je kunt ook kleine kleine bolletjes maken).








Bestrijk ze aan de bovenzijde met een beetje water en bestrooi met maanzaad en/of sesamzaad. Laat het deeg nogmaals rijzen (ca 45 min). Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Bak de broodjes in ca 20 tot 25 min goudbruin.
Tip: je kunt varieren met de vulling, maak bijvoorbeeld ook eens een zoete vulling