Gevulde aardappel met zalm
Aardappels in schil gevuld met een romig mensgel van spinazie en zalm
Roer de zalmsnippers, zure room, fijn gehakte bieslook en gerapte kaas er door. Breng het mengsel op smaak met peper en zout.Snijd de aardappels in de lengte doormidden. Hol wat van het middelste gedeelte van de aardappel uit en prak dit fijn en roer door het spinaziemengsel. Bestrooi de aardappels met een beetje zout. Verdeel het spinaziemengsel over de aardappels en leg ze op een stuk bakpapier. Zet de aardappels ongeveer 15 tot 20 min in de oven. Als je een grillstand hebt kun je deze de laatste 5 min er bij aan zetten. Lekker als voorgerecht of met een salade of stukje vlees als hoofdgerecht.
Ingrediënten
3 grote vastkokende aardappels
150 gr zalmsnippers
200 gr verse spinazie
1 teentje knoflook
1 eetl olijfolie
50 gr geraspte kaas
peper en zout
paar sprietjes bieslook
125 ml zure room
 
Bereiding
Boen de aardappels goed schoon. Kook de aardappels in schil in ongeveer 15 a 20 min gaar. Stomen of in de magnetron kan ook prima. Verwarm de oven op 180 garden. Maak ondertussen de vulling: hak het teentje knoflook fijn en bak in een beetje olijfolie aan. Voeg de verse spinazie toe bak totdat deze wat geslonken is. Snijd de spinazie op een snijplank in stukken en doe in een kom.
 



