Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde bollen met perzik

Gebak van bladerdeeg gevuld met kaneelslagroom en perzik Ingrediënten
6 vellen bladerdeeg
1 eetl amandelschaafsel
2 eetl suiker
Snufje kaneel
200 gr perziken uit blik
250 ml slagroom
1 zakje slagroomversteviger
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de vellen bladerdeeg. Steek met en glas of vorm uit ieder vel 2 rondjes. Bestrooi met amandelschaafsel. Leg ze op een ingevette bakplaat of op bakpapier ongeveer 15 min in de oven totdat ze mooi bruin zijn. Klop ondertussen de slagroom stijf met de suiker, slagroomversteviger en kaneel. Snijd de perziken in stukjes. Haal de bladerdeegrondjes uit de oven en snijd ze horizontaal open. Leg op de onderste helft wat stukjes perzik en een flinke schep slagroom. Sluit af met de bovenkant van bladerdeeg. Lekker met poedersuiker
 
Beoordeling (9 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Burrito’s van kool
Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas