Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde bollen met perzik

Gebak van bladerdeeg gevuld met kaneelslagroom en perzik Ingrediënten
6 vellen bladerdeeg
1 eetl amandelschaafsel
2 eetl suiker
Snufje kaneel
200 gr perziken uit blik
250 ml slagroom
1 zakje slagroomversteviger
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Ontdooi de vellen bladerdeeg. Steek met en glas of vorm uit ieder vel 2 rondjes. Bestrooi met amandelschaafsel. Leg ze op een ingevette bakplaat of op bakpapier ongeveer 15 min in de oven totdat ze mooi bruin zijn. Klop ondertussen de slagroom stijf met de suiker, slagroomversteviger en kaneel. Snijd de perziken in stukjes. Haal de bladerdeegrondjes uit de oven en snijd ze horizontaal open. Leg op de onderste helft wat stukjes perzik en een flinke schep slagroom. Sluit af met de bovenkant van bladerdeeg. Lekker met poedersuiker
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×