Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde broodjes

Broodjes gevuld met gehakt en selderij volgens het Indisch recept van mijn schoonmoeder

 
Ingrediënten
500 gr gehakt
3 teentjes knoflook
2 uien
Bosje selderij
2 a 3 eelt ketjap manis
2 theel suiker
Snufje nootmuskaat
Peper en zout
2 eelt slagroom of koffiemelk
8 broodjes
Klontje boter
 
Saus
3 eelt tomatenketchup
1 eelt mosterd
1 theel suiker
 
Bereiding
Verwarm de oven op 180 graden. Rul het gehakt in een pan bruin, Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak even mee. Voeg de ketjap en slagroom of koffiemelk toe en breng op smaak met de suiker, nootmuskaat en peper en zout. Laat 5 minuten zachtjes bakken. Snijd de selderij fijn en roer door het gehakt mengsel. Snijd de broodjes bijna door midden en verdeel het gehaktmengsel over de broodjes. Smeer als laatste een beetje boter over de bovenzijde van het broodje. Zet de broodjes ongeveer 15 minuten in de oven. Maak ondertussen het sausje door de ingredienten goed door elkaar te mengen. Serveer de broodjes met de saus en eventueel een lekkere salade.
 
 

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×