Gevulde champignons met ricotta

Super makkelijk vegetarisch hapje van champignons gevuld met ricotta en pesto, ook leuk voor kerst!

Ingrediënten 
400 gr grote champignons (geen portobello’s)
250 gr ricotta
3 eetlepels groene pesto
1 eetl olijfolie
2 eetl pijnboompitten
peper en zout
Half bakje kleine cherrytomaatjes of kerstomaatjes

Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de steeltjes uit de champignons en hol ze iets uit. Bestrooi de binnenzijde van de champignons met peper en zout. Roer de pesto door de ricotta.
 
gevulde champignons met ricotta 01
gevulde champignons met ricotta 01
gevulde champignons met ricotta 01
Schep de romige pesto in de champignons. Stop een klein tomaatje in het midden en bestrooi met wat pijnboompitten. Zet de champignons in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie. Zet ze 15 minuten in de oven. Laat ze eventueel op een keukenpapiertje uitlekken voordat je ze op een bord legt.
 
78 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.