HAPJE – 10 MIN + 15 OVENTIJD – 12 TOT 15 STUKS *
Super makkelijk vegetarisch hapje van champignons gevuld met ricotta en pesto, ook leuk voor kerst!
Ingrediënten
400 gr grote champignons (geen portobello’s)
250 gr ricotta
3 eetlepels groene pesto
1 eetl olijfolie
2 eetl pijnboompitten
peper en zout
Half bakje kleine cherrytomaatjes of kerstomaatjes
Materialen
Ovenschaal
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de steeltjes uit de champignons en hol ze iets uit. Bestrooi de binnenzijde van de champignons met peper en zout. Roer de pesto door de ricotta.
Schep de romige pesto in de champignons. Stop een klein tomaatje in het midden en bestrooi met wat pijnboompitten. Zet de champignons in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie. Zet ze 15 minuten in de oven. Laat ze eventueel op een keukenpapiertje uitlekken voordat je ze op een bord legt.