Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde champignons met ricotta

Super makkelijk vegetarisch hapje van champignons gevuld met ricotta en pesto, ook leuk voor kerst!

Ingrediënten 
400 gr grote champignons (geen portobello’s)
250 gr ricotta
3 eetlepels groene pesto
1 eetl olijfolie
2 eetl pijnboompitten
peper en zout
Half bakje kleine cherrytomaatjes of kerstomaatjes

Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de steeltjes uit de champignons en hol ze iets uit. Bestrooi de binnenzijde van de champignons met peper en zout. Roer de pesto door de ricotta.
 
gevulde champignons met ricotta 01
gevulde champignons met ricotta 01
gevulde champignons met ricotta 01
Schep de romige pesto in de champignons. Stop een klein tomaatje in het midden en bestrooi met wat pijnboompitten. Zet de champignons in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie. Zet ze 15 minuten in de oven. Laat ze eventueel op een keukenpapiertje uitlekken voordat je ze op een bord legt.
 

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.