Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde champignons met ricotta

Super makkelijk vegetarisch hapje van champignons gevuld met ricotta en pesto, ook leuk voor kerst!

Ingrediënten 
400 gr grote champignons (geen portobello’s)
250 gr ricotta
3 eetlepels groene pesto
1 eetl olijfolie
2 eetl pijnboompitten
peper en zout
Half bakje kleine cherrytomaatjes of kerstomaatjes

Materialen
Ovenschaal
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de steeltjes uit de champignons en hol ze iets uit. Bestrooi de binnenzijde van de champignons met peper en zout. Roer de pesto door de ricotta.
 
gevulde champignons met ricotta 01
gevulde champignons met ricotta 01
gevulde champignons met ricotta 01
Schep de romige pesto in de champignons. Stop een klein tomaatje in het midden en bestrooi met wat pijnboompitten. Zet de champignons in een ovenschaal en besprenkel met een beetje olijfolie. Zet ze 15 minuten in de oven. Laat ze eventueel op een keukenpapiertje uitlekken voordat je ze op een bord legt.
 
Beoordeling (40 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel