Gevulde courgette met couscous

Heerlijke gevulde courgettes met couscous, gehakt, dadels en walnoten geserveerd met een frisse yoghurtsaus

Ingrediënten
200 gr runder of lamsgehakt
3 courgettes
150 gr dadels
1 ui
150 gr couscous
½ theel kaneel
Paar takjes verse koriander
1 tablet voor kippen of groentebouillon
60 gr gepelde walnoten
2 tomaten
2 eetl olijfolie
 
Yoghurtsaus:
170 gr griekse yoghurt
Paar takjes verse koriander
Peper en zout
2 theel citroensap
 
Materialen
Ovenschaal, voor 6 stuks waarschijnlijk 2 ovenschalen
 
Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Was de courgettes en snijd of schraap het vruchtvlees tot ongeveer 1 cm van de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de tomaten in stukjes en verwijder de zaadjes. Verhit 1 eetl olijfolie in een grote wok of hapjespan. Snipper het uitje en bak deze met het rundergehakt ongeveer 5 minuten. Voeg de stukjes tomaat en het vruchtvlees van de courgette toe en bak nog een minuutje of 3 mee, zet dan het vuur uit.

gevulde courgette met couscous02

 gevulde courgette met couscous01 gevulde courgette met couscous03

Verwijder de pitten van de dadels en snijd ze in vieren. Schep de stukjes dadel en de walnoten door het gehaktmengsel. Breng het mengsel op smaak met peper, zout, kaneel en wat fijn gesnipperde koriander. Breng 500 ml water aan de kook en los de bouillon tablet hier in op. Schenk 250 ml bij de couscous en laat deze 5 min afgedekt wellen en roer daarna goed door. Schep de couscous door het gehaktmengsel. Vul de courgettes met het mengsel uit de pan en leg ze in een ingevette ovenschaal. Besprenkel ze met een beetje olijfolie. Schenk de andere 250 ml bouillon in de ovenschaal zodat de courgettes een beetje onder staan. Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven.

gevulde courgette met couscous04

 gevulde courgette met couscous05 gevulde courgette met couscous06

Maak ondertussen de koriander saus; roer de yoghurt met citroensap en een snufje peper en zout door elkaar. Hak de koriander fijn en schep door de yoghurt. Serveer de courgettes met de frisse yoghurtsaus.

 

44 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.