Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde courgette met couscous

Heerlijke gevulde courgettes met couscous, gehakt, dadels en walnoten geserveerd met een frisse yoghurtsaus

Ingrediënten
200 gr runder of lamsgehakt
3 courgettes
150 gr dadels
1 ui
150 gr couscous
½ theel kaneel
Paar takjes verse koriander
1 tablet voor kippen of groentebouillon
60 gr gepelde walnoten
2 tomaten
2 eetl olijfolie
 
Yoghurtsaus:
170 gr griekse yoghurt
Paar takjes verse koriander
Peper en zout
2 theel citroensap
 
Materialen
Ovenschaal, voor 6 stuks waarschijnlijk 2 ovenschalen
 
Bereiding

Verwarm de oven op 200 graden. Was de courgettes en snijd of schraap het vruchtvlees tot ongeveer 1 cm van de schil. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Snijd de tomaten in stukjes en verwijder de zaadjes. Verhit 1 eetl olijfolie in een grote wok of hapjespan. Snipper het uitje en bak deze met het rundergehakt ongeveer 5 minuten. Voeg de stukjes tomaat en het vruchtvlees van de courgette toe en bak nog een minuutje of 3 mee, zet dan het vuur uit.

gevulde courgette met couscous02

 gevulde courgette met couscous01 gevulde courgette met couscous03

Verwijder de pitten van de dadels en snijd ze in vieren. Schep de stukjes dadel en de walnoten door het gehaktmengsel. Breng het mengsel op smaak met peper, zout, kaneel en wat fijn gesnipperde koriander. Breng 500 ml water aan de kook en los de bouillon tablet hier in op. Schenk 250 ml bij de couscous en laat deze 5 min afgedekt wellen en roer daarna goed door. Schep de couscous door het gehaktmengsel. Vul de courgettes met het mengsel uit de pan en leg ze in een ingevette ovenschaal. Besprenkel ze met een beetje olijfolie. Schenk de andere 250 ml bouillon in de ovenschaal zodat de courgettes een beetje onder staan. Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven.

gevulde courgette met couscous04

 gevulde courgette met couscous05 gevulde courgette met couscous06

Maak ondertussen de koriander saus; roer de yoghurt met citroensap en een snufje peper en zout door elkaar. Hak de koriander fijn en schep door de yoghurt. Serveer de courgettes met de frisse yoghurtsaus.

 

Beoordeling (24 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel