Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde courgette met quinoa

Deze courgettes met quinoa, tomaatjes en spek zijn lekker als hoofdgerecht en als lunch

Ingredienten
2 courgettes
1 ui, gesnipperd
200 gr quinoa
12 plakken ontbijtspek
verse basilicum
250 gr cherrytomaatjes
1 bouillonblokje
Handje walnoten
Peper en zout
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de quinoa in een pan met water met het bouillonblokje gaar volgens de verpakking. Bak de ui in een pan glazig en licht bruin. Halveer de courgettes en schraap wat van het vruchtvlees er uit met een lepel (dit gebruiken we niet). Leg de courgettes in een ovenschaal. Bestrooi de binnenzijde met een beetje peper en zout.
 
gevulde courgette quinoa 01
gevulde courgette quinoa 01
gevulde courgette quinoa 01
gevulde courgette quinoa 01
Snijd de tomaatjes in vieren en de hak de walnoten grof en schep samen met de gebakken ui door de quinoa. Vul de courgettes met het quinoa mengsel. Wikkel voorzichtig de plakken spek om de gevulde courgettes heen en zet ze ongeveer 25 tot 30 min in de oven tot de courgette wat zacht is geworden en de spek krokant.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×