Gevulde paprika met bolognesesaus

Dit gerecht van paprika's gevuld met bolognesesaus is leuk om te serveren en bevat veel groenten.

Ingredienten
6 paprika's
500 gr gehakt
1 ui, gesnipperd
180 gr ontbijtspek in blokjes of reepjes
1 teen knoflook
2 wortels
1 klein blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes a 390 gr
200 gr champignons
1 stengel bleekselderij
1 theelepel italiaanse kruiden
Snufje peper
Handje geraspte kaas
 
Materialen
2 ovenschalen
 
Bereiding
Verhit een hapjes of wokpan en voeg de spek toe. Bak deze iets krokant en laat de spekjes uitlekken op een keukenpapiertje. Haal het overtollige vet uit de pan maar laat er nog net genoeg in om de ui en knoflook in aan te fruiten. Snijd de wortel in stukjes en bak 3 minuutjes mee met de ui.
 
paprika bolognesesaus 01
paprika bolognesesaus 01
paprika bolognesesaus 01
Voeg dan ook het gehakt toe en bak dit rul. Snijd de bleekselderij in plakjes en bak ook nog even kort meesamen met de champignons. Breng het gehaktmengsel op smaak met de Italiaanse kruiden. Voeg het blikje tomatenpuree toe en roer goed door elkaar. Giet dan ook de tomatenblokjes er bij en voeg de spekjes weer toe.
 
paprika bolognesesaus 01
paprika bolognesesaus 01
paprika bolognesesaus 01
Breng de bolognesesaus op smaak met een snufje peper. Laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen en verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes. Vul ze met de bolognesesaus en bestrooi met wat kaas. Zet ze ca 35 minuten in de oven.
 
Reken per persoon ongeveer 2 tot 3 halve paprika's, afhankelijk of je er nog pasta, rijst of aardappels er bij serveert.
 
124 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.