Gevulde paprika met bolognesesaus
Dit gerecht van paprika's gevuld met bolognesesaus is leuk om te serveren en bevat veel groenten.
Ingredienten
6 paprika's
500 gr gehakt
1 ui, gesnipperd
180 gr ontbijtspek in blokjes of reepjes
1 teen knoflook
2 wortels
1 klein blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes a 390 gr
200 gr champignons
1 stengel bleekselderij
1 theelepel italiaanse kruiden
Snufje peper
Handje geraspte kaas
Materialen
2 ovenschalen
Bereiding
Verhit een hapjes of wokpan en voeg de spek toe. Bak deze iets krokant en laat de spekjes uitlekken op een keukenpapiertje. Haal het overtollige vet uit de pan maar laat er nog net genoeg in om de ui en knoflook in aan te fruiten. Snijd de wortel in stukjes en bak 3 minuutjes mee met de ui.






Breng de bolognesesaus op smaak met een snufje peper. Laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen en verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes. Vul ze met de bolognesesaus en bestrooi met wat kaas. Zet ze ca 35 minuten in de oven.
Reken per persoon ongeveer 2 tot 3 halve paprika's, afhankelijk of je er nog pasta, rijst of aardappels er bij serveert.