Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde paprika met bolognesesaus

Dit gerecht van paprika's gevuld met bolognesesaus is leuk om te serveren en bevat veel groenten.

Ingredienten
6 paprika's
500 gr gehakt
1 ui, gesnipperd
180 gr ontbijtspek in blokjes of reepjes
1 teen knoflook
2 wortels
1 klein blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes a 390 gr
200 gr champignons
1 stengel bleekselderij
1 theelepel italiaanse kruiden
Snufje peper
Handje geraspte kaas
 
Materialen
2 ovenschalen
 
Bereiding
Verhit een hapjes of wokpan en voeg de spek toe. Bak deze iets krokant en laat de spekjes uitlekken op een keukenpapiertje. Haal het overtollige vet uit de pan maar laat er nog net genoeg in om de ui en knoflook in aan te fruiten. Snijd de wortel in stukjes en bak 3 minuutjes mee met de ui.
 
paprika bolognesesaus 01
paprika bolognesesaus 01
paprika bolognesesaus 01
Voeg dan ook het gehakt toe en bak dit rul. Snijd de bleekselderij in plakjes en bak ook nog even kort meesamen met de champignons. Breng het gehaktmengsel op smaak met de Italiaanse kruiden. Voeg het blikje tomatenpuree toe en roer goed door elkaar. Giet dan ook de tomatenblokjes er bij en voeg de spekjes weer toe.
 
paprika bolognesesaus 01
paprika bolognesesaus 01
paprika bolognesesaus 01
Breng de bolognesesaus op smaak met een snufje peper. Laat de saus 15 minuten zachtjes pruttelen en verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes. Vul ze met de bolognesesaus en bestrooi met wat kaas. Zet ze ca 35 minuten in de oven.
 
Reken per persoon ongeveer 2 tot 3 halve paprika's, afhankelijk of je er nog pasta, rijst of aardappels er bij serveert.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×