Gevulde tomaten

Lekker koolhydraatarm recept dat grotendeels uit groenten bestaat, tomaten gevuld met spinazie en feta

Hoofdgerecht 30 min + 15 min oventijd

ingrediënten

voor 5 stuks

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Verwarm de oven op 200 graden. Bak de verse spinazie samen met de fijngehakte knoflook in een grote pan tot deze geslonken is. Of ontdooi spinazie uit de diepvries en schep hier de knoflook doorheen. Laat de spinazie heel goed uitlekken. Breng op smaak met een snufje oregano en peper.

  2. Meng het spinaziemengsel met de feta en 1 eetlepel pijnboompitten. Snijd de kapjes van de tomaten. Haal het waterige gedeelte met de zaadjes er uit met een lepeltje. Vul ze met het spinazie-feta mengsel en bestrooi met de overige pijnboompitten.

  3. Zet de gevulde tomaten in een ovenschaal en leg de kapjes er bij. Bak de tomaten ca. 15 minuten in de oven tot ze goed warm zijn. Serveer ze als koolhydraatarme lunch of met wat brood.

Heeft het gesmaakt?
48 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!