Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde tapas tomaten

Gevulde tapas tomaten uit de oven met mozzarella, brood en basilicum

Ingrediënten
4 mooie tomaten
100 gram mozzarella, in blokjes
1 teentjes knoflook
Sjalotje
1 sneetje brood
Basilicum, vers of uit een potje
Zout en peper
2 eetl geraspte kaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het bovenste gedeelte van de tomaat af en hak dit gedeelte in kleine stukjes. Hol de tomaat uit. Voeg de fijn gehakte stukjes en de inhoud van de tomaten in een kom. Voeg de blokjes mozzarella toe en meng dit met de stukjes brood tot een mengseltje. Snij het sjalotje en het teentje knoflook fijn en voeg dit roe. Maak het mengseltje op smaak met peper, zout en de basilicum. Vul de uitgeholde tomaten met dit mengsel en strooi er wat geraspte kaas over. Zet de 4 tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.

 

Beoordeling (36 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel