Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde tapas tomaten

Gevulde tapas tomaten uit de oven met mozzarella, brood en basilicum

Ingrediënten
4 mooie tomaten
100 gram mozzarella, in blokjes
1 teentjes knoflook
Sjalotje
1 sneetje brood
Basilicum, vers of uit een potje
Zout en peper
2 eetl geraspte kaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het bovenste gedeelte van de tomaat af en hak dit gedeelte in kleine stukjes. Hol de tomaat uit. Voeg de fijn gehakte stukjes en de inhoud van de tomaten in een kom. Voeg de blokjes mozzarella toe en meng dit met de stukjes brood tot een mengseltje. Snij het sjalotje en het teentje knoflook fijn en voeg dit roe. Maak het mengseltje op smaak met peper, zout en de basilicum. Vul de uitgeholde tomaten met dit mengsel en strooi er wat geraspte kaas over. Zet de 4 tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.

 

ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×