Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gevulde tapas tomaten

Gevulde tapas tomaten uit de oven met mozzarella, brood en basilicum

Ingrediënten
4 mooie tomaten
100 gram mozzarella, in blokjes
1 teentjes knoflook
Sjalotje
1 sneetje brood
Basilicum, vers of uit een potje
Zout en peper
2 eetl geraspte kaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij het bovenste gedeelte van de tomaat af en hak dit gedeelte in kleine stukjes. Hol de tomaat uit. Voeg de fijn gehakte stukjes en de inhoud van de tomaten in een kom. Voeg de blokjes mozzarella toe en meng dit met de stukjes brood tot een mengseltje. Snij het sjalotje en het teentje knoflook fijn en voeg dit roe. Maak het mengseltje op smaak met peper, zout en de basilicum. Vul de uitgeholde tomaten met dit mengsel en strooi er wat geraspte kaas over. Zet de 4 tomaten ongeveer 20 minuten in de oven.

 

Voorgerechten

Het diner begint pas echt goed met een lekker voorgerecht. Hier vind je voorgerechten die perfect aansluiten op je diner. Een voorgerecht moet niet te zwaar zijn, het moet smaken naar meer. Populaire voorgerechten zijn salade met geitenkaas, pittige gamba's, courgettesoep, bruschetta's en spaghetti aglio olio.

×