Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde tomaten met ei

Lekker voor bij de paasbrunch: gevulde tomaten met roerei en bacon

Ingrediënten
  • 6 middelgrote tomaatjes (bv TastyToms)
  • 2 eieren
  • scheut melk of room
  • snuf peper
  • platte peterselie
  • 2 eetlepels baconreepjes

Bereiding
Snijd het kapje van de tomaten en hol ze uit. Doe de baconreepjes in een droge koekenpan en bak deze 4 a 5 minuten. Klop de eieren los in een kom met een scheutje melk, peterselie en peper.

gevulde_tomaten_ei_01.jpg
gevulde_tomaten_ei_02.jpg
gevulde_tomaten_ei_03.jpg

Voeg het eimengsel toe aan de bacon en schraap als het begint te stollen met een houten spatel door elkaar. Bak de scrambled eieren nog 2 minuutjes al roerend. Vul de tomaatjes met wat ei. Serveer de gevulde tomaten met de kapjes.

Beoordeling (80 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst