Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Zalm pakketjes met tapenade

Zachte zalm pakketjes voor op de barbecue gevuld met zelfgemaakte tomatentapenade

Ingredienten

600 gr zalmfilet
Pot a 200 gr gedroogde tomaten
1 teentje knoflook
paar blaadjes verse basilicum
Eventueel wat dille om te bestrooien
 
Materialen
Rollade touw, geweekt in water
Aluminium bakje
 

Bereiding

Doe de gedoogde tomaatjes, knoflook en basilicum in een keukenmachine en maal deze tot een grove tappende. Snijd de moot zalm in 4 mooie stukken. Snijd daarna de zalm in 2 even lange delen, een dik gedeelte en een dun gedeelte.
 
gevulde zalm met tapenade 01
gevulde zalm met tapenade 01
gevulde zalm met tapenade 01
gevulde zalm met tapenade 01
Bestrijk een gedeelte met de tappende en dek af met de andere helft. Wikkel een stuk touw om de zalm pakketjes en leg ze in een aluminium bakje op de bbq. Doe de deksel op de bbq en bak ze in 5 – 10 gaar. Bestrooi eventueel met wat dille. Als je geen deksel hebt op de bbq kun je ze ook in aluminiumfolie wikkelen. Lekker met een frisse salade.
 
Het idee voor dit recept is afkomstig uit het boek Op hete kolen van de Jumbo
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×