Gevulde zoete aardappel met spek

Deze gevulde zoete aardappels met ontbijtspek en kaas zijn een lekkere afwisseling als bijgerecht
Ingredienten
2 middelgrote zoete aardappels 40 gr geraspte kaas 50 gr ontbijtspek scheutje melk optioneel: peterselie om te bestrooien
Materialen
Bakplaat of ovenschaal
Aluminiumfolie
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Wikkel de zoete aardappels in aluminiumfolie en prik met een vork of satéprikker wat gaatjes in en leg ze in een ovenschaal of op de bakplaat. Bak ze in ongeveer 45 min gaar. Snijd ondertussen de spek in reepjes en bak deze in een paar minuten krokant in een koekenpan.
gevulde zoete aardappel met spek 01
gevulde zoete aardappel met spek 01
gevulde zoete aardappel met spek 01
Halveer de zoete aardappels en hol ze met een lepel grotendeels uit. Prak de aardappelvulling fijn met een vork en schep de gebakken spek en de kaas er door. Maak het mengsel smeuig met een scheutje melk. Schep het mengsel weer terug in de aardappels en zet de aardappels nog 10 min terug in de oven. Bestrooi eventueel met wat verse peterselie.
Serveer de gevulde zoete aardappels met een salade en/of een stukje vlees of vis. Houd ongeveer 2 halve zoete aardappels per persoon.
     
52 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.