Gevulde zoete aardappel met spek

Deze gevulde zoete aardappels met ontbijtspek en kaas zijn een lekkere afwisseling als bijgerecht
Ingredienten
2 middelgrote zoete aardappels 40 gr geraspte kaas 50 gr ontbijtspek scheutje melk optioneel: peterselie om te bestrooien
Materialen
Bakplaat of ovenschaal
Aluminiumfolie
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Wikkel de zoete aardappels in aluminiumfolie en prik met een vork of satéprikker wat gaatjes in en leg ze in een ovenschaal of op de bakplaat. Bak ze in ongeveer 45 min gaar. Snijd ondertussen de spek in reepjes en bak deze in een paar minuten krokant in een koekenpan.
gevulde zoete aardappel met spek 01
gevulde zoete aardappel met spek 01
gevulde zoete aardappel met spek 01
Halveer de zoete aardappels en hol ze met een lepel grotendeels uit. Prak de aardappelvulling fijn met een vork en schep de gebakken spek en de kaas er door. Maak het mengsel smeuig met een scheutje melk. Schep het mengsel weer terug in de aardappels en zet de aardappels nog 10 min terug in de oven. Bestrooi eventueel met wat verse peterselie.
Serveer de gevulde zoete aardappels met een salade en/of een stukje vlees of vis. Houd ongeveer 2 halve zoete aardappels per persoon.
     
58 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Mis geen van mijn recepten met de LeukeRecepten nieuwsbrief!

• Elke 2 weken in je mail

• Met de nieuwste recepten,

  inspiratie en leuke nieuwtjes

• Gratis!