Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gevulde zoete aardappel met spek

Deze gevulde zoete aardappels met ontbijtspek en kaas zijn een lekkere afwisseling als bijgerecht
Ingredienten
2 middelgrote zoete aardappels 40 gr geraspte kaas 50 gr ontbijtspek scheutje melk optioneel: peterselie om te bestrooien
Materialen
Bakplaat of ovenschaal
Aluminiumfolie
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Wikkel de zoete aardappels in aluminiumfolie en prik met een vork of satéprikker wat gaatjes in en leg ze in een ovenschaal of op de bakplaat. Bak ze in ongeveer 45 min gaar. Snijd ondertussen de spek in reepjes en bak deze in een paar minuten krokant in een koekenpan.
gevulde zoete aardappel met spek 01
gevulde zoete aardappel met spek 01
gevulde zoete aardappel met spek 01
Halveer de zoete aardappels en hol ze met een lepel grotendeels uit. Prak de aardappelvulling fijn met een vork en schep de gebakken spek en de kaas er door. Maak het mengsel smeuig met een scheutje melk. Schep het mengsel weer terug in de aardappels en zet de aardappels nog 10 min terug in de oven. Bestrooi eventueel met wat verse peterselie.
Serveer de gevulde zoete aardappels met een salade en/of een stukje vlees of vis. Houd ongeveer 2 halve zoete aardappels per persoon.
     
Beoordeling (31 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel