Gezonde Snickers

Zelfgemaakte, gezondere Snickers van dadels, pindakaas, pinda’s en pure chocola. Verantwoord genieten!

Tussendoortjes 35 min + 3 uur wachten

ingrediënten

voor 6 stuks

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Maak eerst de karamel laag. Laat de dadels 10 minuten weken in warm water. Laat deze uitlekken en doe ze in een keukenmachine samen met de pindakaas, vanille, 2 eetlepels melk en een snuf zout. Mix dit tot een plakkerig mengsel.

  2. Doe 3/4e van het mengsel in een aparte kom en zet apart en laat 1/4e van het mengsel in de keukenmachine zitten. Voeg het havermeel en 2 el water toe aan de keukenmachine en mix dit tot een geheel. Bekleed een bakvorm met bakpapier en verdeel hier het havermeel mengsel over. Verdeel hierna de karamel laag er overheen en strooi de pinda’s over de karamel laag. Duw ze een beetje aan zodat ze goed blijven zitten. Zet deze voor minimaal 2 uur in de koelkast.

  3. Snijd de Snickers in repen. Smelt de pure chocola au bain-marie boven een pan. Wanneer de chocola gesmolten is, leg de repen in de pure chocola en draai deze voorzichtig met twee vorken om zodat de chocola verdeeld is over de reep. Leg de reep op een stuk bakpapier en laat deze hard worden.

  4. Tip: deze verantwoorde Snickers zijn bovendien vegan (mits de chocolade vegan is) en glutenvrij (mits het havermeel zuiver en glutenvrij is).

Heeft het gesmaakt?
439 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Hilde

Dol op lekker koken en eten, met name met een gezonde twist. Zo wil ik laten zien dat gezond eten helemaal niet zo moeilijk is, maar vooral ook heel lekker en leuk.