Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Gezonde zoete aardappelbrownies

Een lekker smeuïge brownie die gezond is? Jazeker, met dit recept met zoete aardappel maak je een verantwoorde variant van je ultieme guilty pleasure.

Ingrediënten
  • 425 gram zoete aardappels
  • 100 gram gemengde ongezouten noten
  • 100 gram speltmeel
  • 45 gram cacaopoeder
  • 1 ei
  • snuf zeezout
  • 3 eetlepels honing
  • 1 zakje bakpoeder
Benodigdheden
  • keukenmachine
  • kleine ovenschaal
  • bakpapier

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de zoete aardappels, snijd ze in stukken en kook ze in een pan met water gedurende 15 minuten. Laat ze even afkoelen en pureer ze dan met behulp van een keukenmachine.

Hak de noten grof. Zeef het speltmeel in een kom en voeg de cacao en het bakpoeder toe. Roer door elkaar en voeg dan de gepureerde zoete aardappel een ei, ongeveer driekwart van de fijngehakte noten, wat zeezout en en de honing toe. Meng alle ingrediënten goed door elkaar.

zoete-aardappel-brownies-stap-1.jpg
zoete-aardappel-brownies-stap-2.jpg
zoete-aardappel-brownies-stap-3.jpg

Leg een vel bakpapier in de ovenschaal en verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm. Strooi de rest van de noten erover en zet de ovenschaal in de oven gedurende 40 minuten. Check altijd even of de brownies gaar zijn met een satéprikker.

Beoordeling (195 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst