Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Glutenvrije courgette pizza

  Heerlijke glutenvrije pizza met een bodem op basis van courgette, kaas en amandelmeel
Ingrediënten 
2 grote courgettes (of 4 kleine)
6 eetlepels parmezaanse kaas
200 gram geraspte mozzarella
100 gram amandelmeel (evt. kun je amandelschaafsel fijn malen)
1 theelepel oregano
1 ei
snuf cayennepeper
snuf zout
snuf knoflookpoeder
Topping:
1 blik tomatenblokjes ( 400 gram )
1 teen knoflook
2 blaadjes verse basilicum (fijn gesneden)
peper en zout
theelepel olijfolie
1 gele paprika
bol mozzarella
6 champignons
handje rucola
Materialen
Keukenmachine
Schone theedoek
Bereiding
Snijd de uiteindes van de courgettes eraf, en rasp fijn met behulp van een keukenmachine of rasp. Hak de courgette nog fijner met de messen van de keukenmachine. Indien je geen keukenmachine hebt, kun je dit met een mes zo fijn mogelijk hakken. Plaats de courgette in een kom en zet 5 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Op deze manier komt het meeste vocht eruit en kun je er een mooi stevig deeg van maken.
courgette pizza 01
courgette pizza 01
courgette pizza 01
Leg een schone theedoek in een zeef en zet deze vervolgens in een kom om het vocht op te vangen. Schep de geraspte warme courgette in de theedoek en laat uitlekken. Rasp de Parmezaanse kaas zo fijn mogelijk. Laat ondertussen de tomatenblokjes uitlekken en snijd de knoflookteen en verse basilicum fijn. Verhit olijfolie in een pan en bak de knoflook 1 minuut, voeg de tomatenblokjes toe en bak op middelhoog vuur nog ongeveer 4 minuten. Voeg de basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Snijd de paprika en champignons in stukken. Bak deze kort in olijfolie en zet apart. Verwarm de oven voor op 220 graden.
courgette pizza 01
courgette pizza 01
courgette pizza 01
Als de courgette is afgekoeld knijp je al het vocht eruit. Meng vervolgens de uitgelekte courgette rasp, amandelmeel, geraspte mozzarella, geraspte Parmezaanse kaas, oregano, cayennepeper, zout, knoflookpoeder en ei. Maak er twee deegballen van en leg op een bakplaat. Druk met je handen twee egale platte schijven, let op dat de randen niet te dun zijn, dit om verbranden te voorkomen.
courgette pizza 01
courgette pizza 01
courgette pizza 01
Bak de pizzabodem goudbruin in ongeveer 10 minuten. Verdeel de tomatensaus over de 2 bodems en beleg met de gebakken paprika en champignons. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel deze over de pizza. Bak de pizza ongeveer 5 minuten, of tot de mozzarella is gesmolten. Strooi evt. wat peper over de mozzarella en verdeel de rucola.
Tip: Je kunt eindeloos variëren met de toppings. Probeer bijv. eens spinazie, rode ui en mozzarella.
Beoordeling (26 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel