Glutenvrije tempura

Plakken courgette en garnalen in een knapperig jasje van glutenvrij beslag geserveerd met een dipsausje.

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

Schil de gember en rasp hem heel fijn.

Verhit de ketjap en sojasaus in een pannetje. Voeg de suiker en de rasp van het stukje gember toe en laat nog 2 minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur dan uit en giet de saus in een kommetje.

Meng het eigeel met het koude water, maïzena en het rijstemeel met een vork door elkaar.

Snijd de courgette (of andere groente) in plakken van ca. 2 cm dik.

Verhit de olie tot ca. 180 graden in een frituurpan of in een wok.

Haal de plakjes courgette en de garnalen snel door het beslag en frituur ze ca. 4 minuten licht bruin. Frituur ongeveer 5 à 6 stuks per keer.

Laat ze eventjes uitlekken op een keukenpapiertje. Serveer ze met de dipsaus.

Variatietip: met tempura kun je eindeloos variëren. Gebruik de wat meer ‘vaste’ groenten zoals broccoli, zoete aardappel, asperges, boontjes, paprika, aubergine, wortel of bimi.

16 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x heerlijke soepen

Zoete aardappelsoep
Champignonsoep
Minestronesoep

Sinterklaas recepten

Iets lekkers maken voor tijdens Sinterklaas? Of het nou een compleet diner is of iets zoets of een hartige snack voor tijdens pakjesavond, hier vind je heel veel lekkere recepten voor 5 december! Van een pepernotentaart en speculaasmuffins tot gourmetrecepten en wortelsoep. Dat wordt dus gegarandeerd een lekker en gezellig avondje!

Speculaas crumble taart

Heerlijke taart met een romige vanille custard vulling, appels en een krokante crumble bovenop. Lekker voor op een herfstige dag of voor tijdens een Sinterklaasviering.

Bakrecept

1 uur + 35 min oventijd

10 pers.

Glutenvrije kruidnoten

Heerlijke knapperige & makkelijke glutenvrije kruidnoten

Bakrecept

10 min + 15 min

25 stuks

Kruidnoten crumble

Heerlijk toetje of gebak voor rond Sinterklaas van appel en stoofpeer onder een krokant laagje van speculaas en kruidnoten crumble

Bakrecept

25 min + 25 min oventijd

2 stuks

Maak een gratis LeukeRecepten account

• Bewaar je favoriete recepten

• Elke week een persoonlijk   

   weekmenu in je mail

• Voeg eigen notities toe

• Maak een eigen eetplanning