Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Glutenvrije tempura

Plakken courgette en garnalen in een knapperig jasje van glutenvrij beslag geserveerd met een dipsausje.

Ingrediënten
1 eigeel
3 eetl maïzena
100 ml ijskoud water
100 gr rijstemeel (van de toko)
1 eetl suiker
3 eetl ketjap manis
Scheutje soja saus
Stukje verse gember van ca 2 cm
1 courgette
12 grote garnalen
Zonnebloemolie om in te frituren
 
Bereiding
Schil de gember en rasp hem heel fijn. Verhit de ketjap en sojasaus in een pannetje. Voeg de suiker en de rasp van het stukje gember toe en laat nog 2 minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur dan uit en giet de saus in een kommetje. Meng het eigeel met het koude water, maïzena en de rijstemeel met een vork door elkaar. Snijd de courgette in plakken van ca 2 cm dik. Verhit de olie tot ca 180 graden in een frituurpan of in een wok. Haal de plakjes courgette en de garnalen snel door het beslag en frituur ze ca 4 minuten licht bruin. Frituur ongeveer 5 a 6 stuks per keer. Laat ze eventjes uitlekken op een keukenpapiertje. Serveer ze met de dipsaus. Om het helemaal af te maken gebruik je Chinese stokjes.
 
Ook lekker: Probeer ook eens tempura met champignons, broccoli (wel even 2 minuten blancheren van te voren) of wortel.
 

Lente recepten

Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

×