Glutenvrije tempura

Plakken courgette en garnalen in een knapperig jasje van glutenvrij beslag geserveerd met een dipsausje.

Ingrediënten
1 eigeel
3 eetl maïzena
100 ml ijskoud water
100 gr rijstemeel (van de toko)
1 eetl suiker
3 eetl ketjap manis
Scheutje soja saus
Stukje verse gember van ca 2 cm
1 courgette
12 grote garnalen
Zonnebloemolie om in te frituren
 
Bereiding
Schil de gember en rasp hem heel fijn. Verhit de ketjap en sojasaus in een pannetje. Voeg de suiker en de rasp van het stukje gember toe en laat nog 2 minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur dan uit en giet de saus in een kommetje. Meng het eigeel met het koude water, maïzena en de rijstemeel met een vork door elkaar. Snijd de courgette in plakken van ca 2 cm dik. Verhit de olie tot ca 180 graden in een frituurpan of in een wok. Haal de plakjes courgette en de garnalen snel door het beslag en frituur ze ca 4 minuten licht bruin. Frituur ongeveer 5 a 6 stuks per keer. Laat ze eventjes uitlekken op een keukenpapiertje. Serveer ze met de dipsaus. Om het helemaal af te maken gebruik je Chinese stokjes.
 
Ook lekker: Probeer ook eens tempura met champignons, broccoli (wel even 2 minuten blancheren van te voren) of wortel.
 
16 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.