Gnocchi met citroen en asperges

Echt een aanrader: gnocchi met frisse citroensaus, asperges en ontbijtspek

Ingrediënten
Rasp van 1 citroen
500 gr gnocchi di patate
100 gr groene aspergetips
75 gr rucola
12 plakjes ontbijtspek
2 rode uien
100 ml groentebouillon
1 eelt bloem
Peper en zout
50 gr boter
125 gr zachte geitenkaas
 
Bereiding
Snijd de aspergetips door midden en snijd de uien in dunne ringen. Verwarm 25 gr boter in een grote pan en bak de uienringen een minuutje aan. Doe de asperges er bij en bak ze 2 minuten mee. Voeg de rest van de boter toe en zodra deze gesmolten is roer je de bloem er door. Giet daarna al roerend de bouillon er door zodat er een sausje ontstaat. Voeg 3/4 citroenrasp en een beetje peper en zout toe. Laat op klein vuur zachtjes pruttelen. Kook de gnocchi volgens de verpakking gaar. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven. Giet af en roer door de saus en de asperges. Bak ondertussen in een koekenpan de ontbijtspek in 2 minuten licht knapperig. Schep vlak voor het opdienen de rucola lichtjes door de gnocchi en de saus en verdeel over 4 borden. Leg daarna de ontbijtspek op de gnocchi en verkruimel de geitenkaas er over. Als laaste strooi je nog de 1/4 van de citroenrasp er over.
 
12 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.