Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Gnocchi met citroen en asperges

Echt een aanrader: gnocchi met frisse citroensaus, asperges en ontbijtspek

Ingrediënten
Rasp van 1 citroen
500 gr gnocchi di patate
100 gr groene aspergetips
75 gr rucola
12 plakjes ontbijtspek
2 rode uien
100 ml groentebouillon
1 eelt bloem
Peper en zout
50 gr boter
125 gr zachte geitenkaas
 
Bereiding
Snijd de aspergetips door midden en snijd de uien in dunne ringen. Verwarm 25 gr boter in een grote pan en bak de uienringen een minuutje aan. Doe de asperges er bij en bak ze 2 minuten mee. Voeg de rest van de boter toe en zodra deze gesmolten is roer je de bloem er door. Giet daarna al roerend de bouillon er door zodat er een sausje ontstaat. Voeg 3/4 citroenrasp en een beetje peper en zout toe. Laat op klein vuur zachtjes pruttelen. Kook de gnocchi volgens de verpakking gaar. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven. Giet af en roer door de saus en de asperges. Bak ondertussen in een koekenpan de ontbijtspek in 2 minuten licht knapperig. Schep vlak voor het opdienen de rucola lichtjes door de gnocchi en de saus en verdeel over 4 borden. Leg daarna de ontbijtspek op de gnocchi en verkruimel de geitenkaas er over. Als laaste strooi je nog de 1/4 van de citroenrasp er over.
 

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

×
+
Bewaar deze site als app-icoon op je beginscherm:
klik en kies 'Zet op beginscherm'.