Gourmet recept: peer met ijs

Ideaal toetje van warme peer, ijs en speculaas om een gourmet avond mee af te sluiten

 
Ingredienten
1 peer
snuf kaneel
4 bollen vanilleijs
2 speculaasjes (met amandel)
 
Materialen
Gourmetpannetjes
 
Bereiding
Doe de speculaasjes in een zak en sla deze met bijvoorbeeld een deegroller fijn. Snijd de peer in plakjes en vervolgens in stukjes en bestrooi met een beetje kaneel. Bak de peer 3 minuten in een gourmetpannetje tot deze warm is. Serveer een bol ijs op een bord en schep de warme peer er bij. Bestrooi met wat speculaaskruimels. Ook lekker met appel. 
 
61 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.