Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Griekse bruschetta

Italiaanse klassieker met een Griekse twist: krokante bruschetta’s met o.a. komkommer en feta

  • 1 ciabatta brood (of stokbrood)
  • Ingredienten
    • 125 gr tomaatjes
    • 50 gr feta
    • snufje oregano
    • 1/3 komkommer
    • scheutje olijfolie
    • 1 teen knoflook
    • peper en zout

    Bereiding
    Snijd het brood in sneetjes en bestrijk dun met een beetje olijfolie. Verhit een grillpan en bak de broodjes 3 minuten per kant tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Je kunt ze ook even in de oven leggen. Wrijf de broodjes daarna lichtjes in met een teentje knoflook.

    bruschetta_avocado_01.jpg
    bruschetta_grieks_01.jpg
    bruschetta_grieks_02.jpg

    Snijd de tomaten en komkommer in kleine stukjes en meng met de feta, oregano en een snufje peper en zout. Schep wat van het groente mengsel op de bruschetta’s. Je kunt het groentemengsel en de bruschetta’s max 1 dag van te voren los van elkaar voorbereiden. Bewaar het groentemengsel in de koelkast en de broodjes afgesloten op een droge plek.

    Beoordeling (16 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel

    Kerst recepten

    Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

    Zalm in filodeeg
    Kipcocktail met sinaasappel
    Kerststol muffins
    Crepe Suzette
    Snelle cranberry compote