Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Griekse bruschetta

Italiaanse klassieker met een Griekse twist: krokante bruschetta’s met o.a. komkommer en feta

  • 1 ciabatta brood (of stokbrood)
  • Ingredienten
    • 125 gr tomaatjes
    • 50 gr feta
    • snufje oregano
    • 1/3 komkommer
    • scheutje olijfolie
    • 1 teen knoflook
    • peper en zout

    Bereiding
    Snijd het brood in sneetjes en bestrijk dun met een beetje olijfolie. Verhit een grillpan en bak de broodjes 3 minuten per kant tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Je kunt ze ook even in de oven leggen. Wrijf de broodjes daarna lichtjes in met een teentje knoflook.

    bruschetta_avocado_01.jpg
    bruschetta_grieks_01.jpg
    bruschetta_grieks_02.jpg

    Snijd de tomaten en komkommer in kleine stukjes en meng met de feta, oregano en een snufje peper en zout. Schep wat van het groente mengsel op de bruschetta’s. Je kunt het groentemengsel en de bruschetta’s max 1 dag van te voren los van elkaar voorbereiden. Bewaar het groentemengsel in de koelkast en de broodjes afgesloten op een droge plek.

    Beoordeling (18 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel
    3 x boerenkool
    • Hoofdgerecht
    Boerenkoolquiche
    • Hoofdgerecht
    Italiaanse boerenkoolstamppot
    • Hoofdgerecht
    Quesadilla’s met rode biet en boerenkool

    Ovenschotels

    Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

    Lasagne met courgette
    Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
    Kip Parmezaan
    Aubergine ovenschotel met geitenkaas
    Cannelloni met spinazie en zalm