Gang
Tijd
Type
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Griekse bruschetta

Italiaanse klassieker met een Griekse twist: krokante bruschetta’s met o.a. komkommer en feta

  • Ingredienten

    Bereiding

     Snijd het brood in sneetjes en bestrijk dun met een beetje olijfolie. Verhit een grillpan en bak de broodjes 3 minuten per kant tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Je kunt ze ook even in de oven leggen. Wrijf de broodjes daarna lichtjes in met een teentje knoflook.

     Snijd de tomaten en komkommer in kleine stukjes en meng met de feta, oregano en een snufje peper en zout. Schep wat van het groente mengsel op de bruschetta’s. Je kunt het groentemengsel en de bruschetta’s max 1 dag van te voren los van elkaar voorbereiden. Bewaar het groentemengsel in de koelkast en de broodjes afgesloten op een droge plek.

    Lente recepten

    Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Seizoensrecepten met lekkere groenten en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, radijsjes, raapstelen en abrikozen. Probeer bijvoorbeeld de pasta met asperges of ga voor de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

    ×