Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Griekse bruschetta

Italiaanse klassieker met een Griekse twist: krokante bruschetta’s met o.a. komkommer en feta

  • 1 ciabatta brood (of stokbrood)
  • Ingredienten
    • 125 gr tomaatjes
    • 50 gr feta
    • snufje oregano
    • 1/3 komkommer
    • scheutje olijfolie
    • 1 teen knoflook
    • peper en zout

    Bereiding
    Snijd het brood in sneetjes en bestrijk dun met een beetje olijfolie. Verhit een grillpan en bak de broodjes 3 minuten per kant tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Je kunt ze ook even in de oven leggen. Wrijf de broodjes daarna lichtjes in met een teentje knoflook.

    Snijd de tomaten en komkommer in kleine stukjes en meng met de feta, oregano en een snufje peper en zout. Schep wat van het groente mengsel op de bruschetta’s. Je kunt het groentemengsel en de bruschetta’s max 1 dag van te voren los van elkaar voorbereiden. Bewaar het groentemengsel in de koelkast en de broodjes afgesloten op een droge plek.

    Sandra

    Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

    Lente recepten

    Proef de lente met deze heerlijke lente recepten. Recepten met lekkere lentegroente en fruit zoals asperges, peultjes, spinazie, rabarber, rode bietjes, abrikozen en mango. Probeer bijvoorbeeld couscous met abrikozen, pasta met asperges of de rabarber crumble. De lente heeft genoeg te bieden. Bekijk hier alle lente recepten.

    ×