Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Griekse bruschetta

Italiaanse klassieker met een Griekse twist: krokante bruschetta’s met o.a. komkommer en feta

  • 1 ciabatta brood (of stokbrood)
  • Ingredienten
    • 125 gr tomaatjes
    • 50 gr feta
    • snufje oregano
    • 1/3 komkommer
    • scheutje olijfolie
    • 1 teen knoflook
    • peper en zout

    Bereiding
    Snijd het brood in sneetjes en bestrijk dun met een beetje olijfolie. Verhit een grillpan en bak de broodjes 3 minuten per kant tot ze bruin en krokant beginnen te worden. Je kunt ze ook even in de oven leggen. Wrijf de broodjes daarna lichtjes in met een teentje knoflook.

    bruschetta_avocado_01.jpg
    bruschetta_grieks_01.jpg
    bruschetta_grieks_02.jpg

    Snijd de tomaten en komkommer in kleine stukjes en meng met de feta, oregano en een snufje peper en zout. Schep wat van het groente mengsel op de bruschetta’s. Je kunt het groentemengsel en de bruschetta’s max 1 dag van te voren los van elkaar voorbereiden. Bewaar het groentemengsel in de koelkast en de broodjes afgesloten op een droge plek.

    Beoordeling (16 stemmen)
    Bewaar
    E-mail
    Deel

    Pasta recepten

    Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

    Lasagne met champignon saus
    Gegratineerde gnocchi ovenschotel
    Zoete aardappel gnocchi met spinazie
    Pasta met truffel roomsaus
    Ziti al forno met gehaktballetjes