Griekse mini pizza
Kleine zelfgemaakte pizza's belegd met paprika, olijven en griekse feta kaas
Ingredienten
600 gr bloem
1 zakje gist (7 gr) instant gist
1 theel zout
475 ml warm water
4 eetl olijfolie
200 ml tomatensaus
1 groene paprika
1 potje zwarte olijven
150 gr feta
gedroogde oregano naar smaak
50 gr geraspte kaas
Materialen
Bakpapier
Mixer met deeghaken
Bereiding
Voeg de gist toe aan het warme water. Zeef de bloem in een grote kom en voeg het water met gist, zout en olijfolie toe. Kneed met een mixer met deeghaken (of je handen) tot een soepel deeg dat meer meer al te erg plakt, dit can een minuut of 10 duren. Doe het deeg in een kom en dek af met een licht vochtige keukendoek en zet op een plek op kamertemperatuur. Laat het deeg 45 min rijzen.




Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika in dunne reepjes, olijven in ringetjes en de feta in blokjes. Als het deeg gerezen is maak je er 12 kleine balletjes van. Bekleed een bakplaat met bakpapier druk de bollen deeg plat met een roller of je handen tot a 15 cm. Druk het middelste gedeelte iets meer in zodatzodat de zijkanten iets hoger liggen. Beleg de mini pizza's met een dun laagje tomatensaus. Beleg met de paprika, olijven en feta. Bestrooi met de geraspte kaas en oregano. Zet ze 12 tot 15 min in de oven totdat ze gaar zijn en de kaas gesmolten is.