Griekse mini pizza

  Kleine zelfgemaakte pizza's belegd met paprika, olijven en griekse feta kaas
Ingredienten
600 gr bloem
1 zakje gist (7 gr) instant gist
1 theel zout
475 ml warm water
4 eetl olijfolie
200 ml tomatensaus
1 groene paprika
1 potje zwarte olijven
150 gr feta
gedroogde oregano naar smaak
50 gr geraspte kaas
Materialen
Bakpapier
Mixer met deeghaken
Bereiding
Voeg de gist toe aan het warme water. Zeef de bloem in een grote kom en voeg het water met gist, zout en olijfolie toe. Kneed met een mixer met deeghaken (of je handen) tot een soepel deeg dat meer meer al te erg plakt, dit can een minuut of 10 duren. Doe het deeg in een kom en dek af met een licht vochtige keukendoek en zet op een plek op kamertemperatuur. Laat het deeg 45 min rijzen.
mini_mozzarella_pizza_01.jpg mini_mozzarella_pizza mini_mozzarella_pizza
mini mozzarella pizza
Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de paprika in dunne reepjes, olijven in ringetjes en de feta in blokjes. Als het deeg gerezen is maak je er 12 kleine balletjes van. Bekleed een bakplaat met bakpapier druk de bollen deeg plat met een roller of je handen tot a 15 cm. Druk het middelste gedeelte iets meer in zodatzodat de zijkanten iets hoger liggen. Beleg de mini pizza's met een dun laagje tomatensaus. Beleg met de paprika, olijven en feta. Bestrooi met de geraspte kaas en oregano. Zet ze 12 tot 15 min in de oven totdat ze gaar zijn en de kaas gesmolten is.
           
18 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.