Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Griekse yoghurt met sinaasappel

Gezond en slank grieks nagerecht van sinaasappel gevuld met fruitsmoothie
 
Ingrediënten
2 mooie handsinaasappels
1 banaan
125 ml dikke (Griekse) yoghurt
1 theelepel kaneelpoeder
2 zakjes vanillesuiker
 
Bereiding
Snijd de sinaasappels doormidden (snij 1 dun plakje sinasappel eraf en bewaar dit voor de garnering) Pers de sinaasappels uit en zeef het sap. Verwijder de resten vruchtvlees uit de sinaasappelhelften zodat je 4 mooie ‘kommetjes’ overhoud. Prak de gepelde bananen of pureer ze met behulp van een keukenmachine. Voeg tijdens het prakken/ pureren een beetje sinaasappelsap toe. Schep de fijngemaakte banaan, de yoghurt, het kaneelpoeder en de vanillesuiker door elkaar. Roer er zoveel sinaasappelsap door als nodig is om een smeuïg mengsel te krijgen.Vul de sinaasappelhelften met dit mengsel. Doe de gevulde sinaasappels in een mooi glas en snijd het bewaarde sinaasappelplakje door vieren en garneer het toetje hier mee. 

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×