Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Griekse yoghurt met sinaasappel

Gezond en slank grieks nagerecht van sinaasappel gevuld met fruitsmoothie
 
Ingrediënten
2 mooie handsinaasappels
1 banaan
125 ml dikke (Griekse) yoghurt
1 theelepel kaneelpoeder
2 zakjes vanillesuiker
 
Bereiding
Snijd de sinaasappels doormidden (snij 1 dun plakje sinasappel eraf en bewaar dit voor de garnering) Pers de sinaasappels uit en zeef het sap. Verwijder de resten vruchtvlees uit de sinaasappelhelften zodat je 4 mooie ‘kommetjes’ overhoud. Prak de gepelde bananen of pureer ze met behulp van een keukenmachine. Voeg tijdens het prakken/ pureren een beetje sinaasappelsap toe. Schep de fijngemaakte banaan, de yoghurt, het kaneelpoeder en de vanillesuiker door elkaar. Roer er zoveel sinaasappelsap door als nodig is om een smeuïg mengsel te krijgen.Vul de sinaasappelhelften met dit mengsel. Doe de gevulde sinaasappels in een mooi glas en snijd het bewaarde sinaasappelplakje door vieren en garneer het toetje hier mee. 
Beoordeling (79 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip
Kip in Parmaham met courgette