Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Groenten carpaccio

 
 
Vegetarische carpaccio met aubergine en courgette.
 
Ingrediënten
50 gr pijnboompitjes
1 courgette
1 aubergine
1 bol mozzarella
1 eetl citroensap
1 eetl olijfolie
peper en zout
verse blaadjes basilicum
 
Bereiding
Rooster de pijnboompitjes een paar min in een pan zonder olie totdat ze bruin beginnen te worden. Laat ze afkoelen op een bord. Snijd de aubergine en courgette in plakken en gril ze 4 min in een grilpan. Meng ondertussen de olijfolie met het citroensap tot een dressing breng op smaak met zout en peper. Leg op ieder bord eerst een paar plakken aubergine, daarop een paar plakken courgette en daar boven op een plak mozzarella. Besprenkel met wat dressing en bestrooi met pijnboompitten. Leg als laatste op iedere plak mozzarella een vers blaadje basilicum.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×