Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Groenten carpaccio

 
 
Vegetarische carpaccio met aubergine en courgette.
 
Ingrediënten
50 gr pijnboompitjes
1 courgette
1 aubergine
1 bol mozzarella
1 eetl citroensap
1 eetl olijfolie
peper en zout
verse blaadjes basilicum
 
Bereiding
Rooster de pijnboompitjes een paar min in een pan zonder olie totdat ze bruin beginnen te worden. Laat ze afkoelen op een bord. Snijd de aubergine en courgette in plakken en gril ze 4 min in een grilpan. Meng ondertussen de olijfolie met het citroensap tot een dressing breng op smaak met zout en peper. Leg op ieder bord eerst een paar plakken aubergine, daarop een paar plakken courgette en daar boven op een plak mozzarella. Besprenkel met wat dressing en bestrooi met pijnboompitten. Leg als laatste op iedere plak mozzarella een vers blaadje basilicum.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×