Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Groentenschotel met vis

Lekkere en gezonde ovenschotel met tomatenblokjes, sperzienbonen, vis en wortel.
 
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
1 theel gemalen komijn
500 gr sperziebonen
1 eetll olijfolie
1/2 winterpeen
Blik tomatenblokjes a 400 gram
400 gr pangasius filet
Peper en zout
1 theel citroensap
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder eventueel de uiteindes van de sperziebonen en kook ze in een pan in 8 minuten beetgaar. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Schil de winterpeen en snijd in plakjes en bak een minuutje mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met de komijn, peper en zout. Giet de sperziebonen af en roer ze door de tomatenblokjes. Schep het mengsel in een ovenschaal. Snijd de vis in stukken en bestrooi met peper en zout en druppel er wat citroensap over. Leg ze op de tomatenblokjes en sperziebonen en dek af met aluminiumfolie en zet 15 min in de oven. Haal de folie van de schotel en zet nog eens 5 minuten in de oven. Lekker met rijst of couscous.
 
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×