Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Groentenschotel met vis

Lekkere en gezonde ovenschotel met tomatenblokjes, sperzienbonen, vis en wortel.
 
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
1 theel gemalen komijn
500 gr sperziebonen
1 eetll olijfolie
1/2 winterpeen
Blik tomatenblokjes a 400 gram
400 gr pangasius filet
Peper en zout
1 theel citroensap
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder eventueel de uiteindes van de sperziebonen en kook ze in een pan in 8 minuten beetgaar. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Schil de winterpeen en snijd in plakjes en bak een minuutje mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met de komijn, peper en zout. Giet de sperziebonen af en roer ze door de tomatenblokjes. Schep het mengsel in een ovenschaal. Snijd de vis in stukken en bestrooi met peper en zout en druppel er wat citroensap over. Leg ze op de tomatenblokjes en sperziebonen en dek af met aluminiumfolie en zet 15 min in de oven. Haal de folie van de schotel en zet nog eens 5 minuten in de oven. Lekker met rijst of couscous.
 
 
Beoordeling (19 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes
Pasta pesto salade met kip