Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Groentenschotel met vis

Lekkere en gezonde ovenschotel met tomatenblokjes, sperzienbonen, vis en wortel.
 
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
1 theel gemalen komijn
500 gr sperziebonen
1 eetll olijfolie
1/2 winterpeen
Blik tomatenblokjes a 400 gram
400 gr pangasius filet
Peper en zout
1 theel citroensap
 
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder eventueel de uiteindes van de sperziebonen en kook ze in een pan in 8 minuten beetgaar. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui 3 minuten. Schil de winterpeen en snijd in plakjes en bak een minuutje mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng op smaak met de komijn, peper en zout. Giet de sperziebonen af en roer ze door de tomatenblokjes. Schep het mengsel in een ovenschaal. Snijd de vis in stukken en bestrooi met peper en zout en druppel er wat citroensap over. Leg ze op de tomatenblokjes en sperziebonen en dek af met aluminiumfolie en zet 15 min in de oven. Haal de folie van de schotel en zet nog eens 5 minuten in de oven. Lekker met rijst of couscous.
 
 
Beoordeling (19 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Amandelstaaf

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst