Hamrolletjes met asperges

Klassiek Hollands gerecht met een leuke twist; hamrolletjes met witte asperges gegratineerd met kaas en geserveerd met ei

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven of grill op 220 graden. Kook de asperges 6 minuten voor in een pan met water en een snufje zout, zet het vuur uit en laat ze nog een paar minuten nagaren in het water. Giet ze daarna af en vang het kookvocht op.

 Verhit de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer met een garde door elkaar en laat de roux 3 minuten zachtjes bakken maar laat hem niet te donker worden. Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en 100 ml kookvocht van de asperges en roer met de garde glad. Breng de saus op smaak met een snufje peper en zout. Is de saus iets te dik dan voeg je nog een beetje vocht toe, is hij te dun dan laat je hem nog even zachtjes doorkoken.

 Kook de eieren hard in 8 minuten. Rol elke asperge in een plakje ham en leg in een ingevette ovenschaal. Giet de saus erover en bestrooi met kaas, zet de ovenschaal ca. 5 tot 8 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

 Pel ondertussen de eieren en snijd in stukjes. Verdeel de stukjes ei over de asperge hamrolletjes en bestrooi met peterselie. Serveer de hamrolletjes met asperges met bijvoorbeeld aardappelpuree.

 

 Tip: wil je wat minder vlees gebruiken dan kun je de asperges ook per 2 of 3 rollen in ham. Of laat de ham geheel achterwege voor een vegetarische variant.

asperges met ham www.leukerecepten.nl
14 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Lekker & gezond 3 x lekkere zomerse lunch salades + tips

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.