Hamrolletjes met asperges

Klassiek Hollands gerecht met een leuke twist; hamrolletjes met witte asperges gegratineerd met kaas en geserveerd met ei

Ingrediënten

Let op: Het formaat of aantal van bepaalde ingrediënten en/of benodigdheden zoals ovenschalen kunnen bij het wijzigen van aantallen niet altijd worden meeveranderd. Dit geldt ook voor hoeveelheden die worden genoemd in de bereiding. Houdt hiermee rekening bij het bereiden.

Recept voor: personen

Bereiding

 Verwarm de oven of grill op 220 graden. Kook de asperges 6 minuten voor in een pan met water en een snufje zout, zet het vuur uit en laat ze nog een paar minuten nagaren in het water. Giet ze daarna af en vang het kookvocht op.

 Verhit de boter in een steelpannetje en voeg de bloem toe. Roer met een garde door elkaar en laat de roux 3 minuten zachtjes bakken maar laat hem niet te donker worden. Giet dan beetje bij beetje de melk erbij en 100 ml kookvocht van de asperges en roer met de garde glad. Breng de saus op smaak met een snufje peper en zout. Is de saus iets te dik dan voeg je nog een beetje vocht toe, is hij te dun dan laat je hem nog even zachtjes doorkoken.

 Kook de eieren hard in 8 minuten. Rol elke asperge in een plakje ham en leg in een ingevette ovenschaal. Giet de saus erover en bestrooi met kaas, zet de ovenschaal ca. 5 tot 8 minuten in de oven tot de kaas mooi gesmolten is.

 Pel ondertussen de eieren en snijd in stukjes. Verdeel de stukjes ei over de asperge hamrolletjes en bestrooi met peterselie. Serveer de hamrolletjes met asperges met bijvoorbeeld aardappelpuree.

 

 Tip: wil je wat minder vlees gebruiken dan kun je de asperges ook per 2 of 3 rollen in ham. Of laat de ham geheel achterwege voor een vegetarische variant.

14 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x heerlijke soepen

Zoete aardappelsoep
Champignonsoep
Minestronesoep

Sinterklaas recepten

Iets lekkers maken voor tijdens Sinterklaas? Of het nou een compleet diner is of iets zoets of een hartige snack voor tijdens pakjesavond, hier vind je heel veel lekkere recepten voor 5 december! Van een pepernotentaart en speculaasmuffins tot gourmetrecepten en wortelsoep. Dat wordt dus gegarandeerd een lekker en gezellig avondje!

Pancakes met kruidnoten en banaan

Helemaal in de Sinterklaas stemming of heb je pepernoten over? Verwerk ze in deze heerlijke fluffy pannenkoekjes.

Ontbijt

20 min

2-3 pers.

Speculaaskoeken met amandelspijs

Maak zelf deze heerlijk krokante koeken met speculaaskruiden gevuld met een lekker zoete en zachte vulling van amandelspijs

Bakrecept

40 min bereiden + 15 min oventijd + 1 uur rusttijd

6 stuks

Speculaas crumble taart

Heerlijke taart met een romige vanille custard vulling, appels en een krokante crumble bovenop. Lekker voor op een herfstige dag of voor tijdens een Sinterklaasviering.

Bakrecept

1 uur + 35 min oventijd

10 pers.

Maak een gratis LeukeRecepten account

• Bewaar je favoriete recepten

• Elke week een persoonlijk   

   weekmenu in je mail

• Voeg eigen notities toe

• Maak een eigen eetplanning