Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Hangop

 


Dit heerlijke nagerecht is zeker het wachten waard!
 
Ingrediënten
500 ml volle yoghurt
3 eetl poedersuiker
125 ml slagroom
1 peer, in stukjes
1 theel kaneel
4 eetl aardbeiensaus
 
Bereiding
Maak een schone theedoek vochtig en leg deze in zeef. Hang deze boven een kom en schenk de yoghurt er in. Zet de kom minimal 4 uur in de koelkast en laat het vocht er uit lopen totdat er een romige massa overblijft. Klop de slagroom samen met de poedersuiker stijf en meng met de hangop en schep vervolgens in 4 glazen. Giet de aardbeiensaus er bij en verdeel de stukjes peer over de hangop. Strooi er nog een snufje kaneel op. Ook lekker met bijvoorbeeld appel of perzik.
 
Beoordeling (20 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel