Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Haring op 3 manieren

 
Haring met ui, als tartaar en als mousse geserveerd op 1 bordje
 
Ingrediënten
6 Hollandse nieuwe
3 sjalotjes
Peper
Scheutje olijfolie
50 ml creme fraiche
1 eetl foreleitjes
Verse bieslook
Stokbrood
 
Bereiding
Fileer de haringen, verwijder kop en graten Snijd 6 mooie kleine stukjes uit het midden van de haring en zet koud weg. Neem van de rest de helft en hak er een tartaar van. Zorg dat de tartaar niet te fijn wordt. Snijd twee sjalotjes en een beetje bieslook zeer fijn en meng die door de haring tartaar met enkele druppels olijfolie. Houd 1 sjalotje over en snijd daar ringetjes van.
Het laatste gedeelte van de haring met een eetlepel creme fraiche in de keukenmachine tot een mooie mousse draaien. Op smaak brengen met peper uit de molen en koel wegzetten.
Zet langwerpige borden klaar. Leg links het haring stukje neer en garneer met een paar ringetjes van de sjalot. In de midden een bolletje van haring tartaar en rechts een glaasje met de haringmouse met de foreleitjes. Stokbrood snijden en in mandjes doen.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×