Herfstige pasta met geroosterde pompoen
Luid het seizoen smaakvol in met deze pasta met pompoen, spekjes, rucola, pecannoten en geitenkaas.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de pompoenblokjes over een beklede bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven.
Bak ondertussen de spekjes totdat ze knapperig zijn. Snipper de ui en fruit hem aan in wat olijfolie. Voeg 250 ml water en een half bouillonblokje toe en verwarm tot het bouillonblokje is opgelost. Voeg de peterselie en driekwart van de geroosterde pompoen toe en pureer het geheel met behulp van een keukenmachine of staafmixer. Voeg een scheut kookroom toe en roer goed door. Voeg dan de rest van de pompoenblokjes en de spekjes toe en breng de saus op smaak met peper en zout.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer samen met de rucola door de saus. Verdeel de pasta over 2 borden en verbrokkel de geitenkaas en pecannoten erover om het gerecht af te maken.