Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Herfstige pasta met geroosterde pompoen

Luid het seizoen smaakvol in met deze pasta met pompoen, spekjes, rucola, pecannoten en geitenkaas.

Ingrediënten
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 600 gram pompoenblokjes
  • 1/2 ui
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • snuf peper en zout
  • Klein scheutje olijfolie
  • Een flinke scheut kookroom
  • Half blokje groentenbouillon
  • 50 gram rucola
  • Een handje pecannoten
  • Een handje verbrokkelde geitenkaas
  • 150 gram spekjes
Benodigdheden:
  • beklede bakplaat
  • Staafmixer of keukenmachine

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de pompoenblokjes over een beklede bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven.

Bak ondertussen de spekjes totdat ze knapperig zijn. Snipper de ui en fruit hem aan in wat olijfolie. Voeg 250 ml water en een half bouillonblokje toe en verwarm tot het bouillonblokje is opgelost. Voeg de peterselie en driekwart van de geroosterde pompoen toe en pureer het geheel met behulp van een keukenmachine of staafmixer. Voeg een scheut kookroom toe en roer goed door. Voeg dan de rest van de pompoenblokjes en de spekjes toe en breng de saus op smaak met peper en zout.

pompoenpasta-stap1.jpg
pompoenpasta-stap2.jpg
pompoenpasta-stap3.jpg
pompoenpasta-stap4.jpg

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer samen met de rucola door de saus. Verdeel de pasta over 2 borden en verbrokkel de geitenkaas en pecannoten erover om het gerecht af te maken.

Beoordeling (59 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus