Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Herfstige pasta met geroosterde pompoen

Luid het seizoen smaakvol in met deze pasta met pompoen, spekjes, rucola, pecannoten en geitenkaas.

Ingrediënten
  • 150 gram volkoren spaghetti
  • 600 gram pompoenblokjes
  • 1/2 ui
  • 1 theelepel gedroogde peterselie
  • snuf peper en zout
  • Klein scheutje olijfolie
  • Een flinke scheut kookroom
  • Half blokje groentenbouillon
  • 50 gram rucola
  • Een handje pecannoten
  • Een handje verbrokkelde geitenkaas
  • 150 gram spekjes
Benodigdheden:
  • beklede bakplaat
  • Staafmixer of keukenmachine

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de pompoenblokjes over een beklede bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven.

Bak ondertussen de spekjes totdat ze knapperig zijn. Snipper de ui en fruit hem aan in wat olijfolie. Voeg 250 ml water en een half bouillonblokje toe en verwarm tot het bouillonblokje is opgelost. Voeg de peterselie en driekwart van de geroosterde pompoen toe en pureer het geheel met behulp van een keukenmachine of staafmixer. Voeg een scheut kookroom toe en roer goed door. Voeg dan de rest van de pompoenblokjes en de spekjes toe en breng de saus op smaak met peper en zout.

pompoenpasta-stap1.jpg
pompoenpasta-stap2.jpg
pompoenpasta-stap3.jpg
pompoenpasta-stap4.jpg

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer samen met de rucola door de saus. Verdeel de pasta over 2 borden en verbrokkel de geitenkaas en pecannoten erover om het gerecht af te maken.

Beoordeling (70 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette