Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Herfstsalade gewikkeld in parmaham

Smaakvolle herfstsalade met walnoot, vijgen en blauwe kaas geserveerd in een bakje van parmaham

Ingrediënten
2 verse vijgen, in partjes
125 gr danablu cheese (of andere blauwe kaas)
4 eelt pompoenpitten
8 plakjes parmaham
50 gr walnoten
1 eel honing
1 eelt balsamicoazijn
2 eelt olijfolie
Peper en zout
80 gr jonge bladsla
 
Materialen
Rvs kookring
Huishoudfolie
 
Bereiding
Maak eerst de dressing; roer de olijfolie, balsamico azijn en honing door elkaar en breng op smaak met een beetje peper en zout. Brokkel of snijd de kaas in blokjes. Meng de sla met de walnoten, vijgen en kaas. Besprenkel met de helft van de dressing. Leg een stuk huishoudfolie op de ring en duw naar binnen zodat er een kuiltje ontstaat. Verdeel telkens 2 plakken parmaham over de bodem en zijkanten en zorg ervoor dat ze goed aan elkaar plakken en dat er een soort van bakje ontstaat. Schep wat van de salade in het bakje en duw een beetje aan. Verdeel nog een beetje sla over de bovenzijde van het bakje zodat het er mooi uit ziet. Verwijder voorzichtig de ring en het plastic. Serveer je ze nog niet direct? Haal ze met het plastic uit de ring en knoop het plastic boven vast zodat het bakje mooi rechtop blijft staan. Bestrooi met wat pompoenpitten en de andere helft van de dressing.
 

Sandra

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×