Hertenbiefstuk met paddenstoelen

Deze hertenbiefstuk met paddenstoelen in balsamico en snijbonenpuree is een toppertje voor de kerst! 

 
Ingredienten
4 (herten)biefstukken op kamertemperatuur
400 gr paddenstoelen
1 sjalot
scheut balsamicoazijn
600 gr aardappels
scheutje melk
200 gr snijbonen in stukjes
30 gr kruidenboter
peper en zout
Alfalfa om te garneren
 
Materialen
Stamper
 
Bereiding
Maak eerst de aardappelpuree. Kook de aardappels in een pan met water ca 15 minuten. Kook ook de snijbonen in ca 10 minuten gaar in een pan met water of roerbak tot ze zacht beginnen te worden. Giet de aardappels af en stamp samen met de kruidenboter, peper, zout en melk tot een smeuïge puree. Schep daarna de snijbonen er door en houd warm in een pan met deksel.
 
Snipper het sjalotje en fruit in een beetje boter of olie aan in een grote (wok)pan. Voeg de paddenstoelen toe en roerbak 5 minuten. Voeg ondertussen een flinke scheut balsamicoazijn toe. Kruid de biefstuk met peper en zout. Smelt een beetje boter in een koekenpan. Leg de biefstuk in de pan en schroei hem aan beide kanten dicht.
 
biefstuk paddenstoelen 01
biefstuk paddenstoelen 01
biefstuk paddenstoelen 01
biefstuk paddenstoelen 01
Laat hem daarna nog op een lager vuur 3 minuten doorbakken voor rare, 5 minuten voor medium en 8 minuten voor well- done (afhankelijk van de dikte). Laat de biefstuk 2 minuten in aluminiumfolie rusten (iets langer kan ook als de rest van het eten nog niet klaar is).
 
Blus het vet in de pan met een scheutje water en een beetje balsamicoazijn. Breng aan de kook en roer met een spatel de aanbaksels van het vlees los en laat iets indikken tot een jus. Serveer wat snijbonenpuree op een bord. Leg een biefstuk er bij en schep wat paddenstoelen er bij. Lepel er nog een beetje van de jus over. Garneer met wat alfalfa.
 
136 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.