Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Hertenbiefstuk met spruitjes en truffel

Een topper voor de kerst: hertenbiefstuk met puree, spruitjes en een truffeljus

Ingrediënten 
4 hertenbiefstukken (a 100 gr p.p.)
50 gr boter
250 gr aardappels, geschild en in stukken
20 gr boter
100 ml room
150 gr spruitjes
1 steranijs
250 ml kalfsfond
1 eetlepel truffeltapenade
 
Bereiding
Kook de aardappelen in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar. Roer ondertussen in een pannetje de kalfsfond en de truffeltappenade door elkaar. Breng zachtjes aan de kook en laat tot de helft indikken. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de nootmuskaat, peper, zout en room toe en meng dit tot een gladde puree. 
 
Maak de spruitjes schoon en kook ze met de steranijs beetgaar. Bestrooi de hertenfileetjes met peper en zout. Smelt 50 gr boter in een koekepan en bak de hertenbiefstukken 6 minuten rondom mooi aan. Haal de biefstukken uit de pan en pak ze in aluminiumfolie. Laat ze 10 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken.
 
Hertenfileetje_met_spruitjes_01.jpg
Hertenfileetje_met_spruitjes
Hertenfileetje_met_spruitjes
Hertenfileetje_met_spruitjes
Maak een ‘veeg’ van de puree op een bord en leg de hertenbiefstukken er op. Leg er wat gehalveerde spruitjes bij en giet over het vlees wat truffeljus.
 
Tip: maak met pompoenpuree stipjes op het bord en leg de spruitjes er tussen. Dit kleurt mooi bij de rest van het gerecht.
 
Beoordeling (12 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel