Hertenbiefstuk met spruitjes en truffel

Een topper voor de kerst: hertenbiefstuk met puree, spruitjes en een truffeljus

Ingrediënten 
4 hertenbiefstukken (a 100 gr p.p.)
50 gr boter
250 gr aardappels, geschild en in stukken
20 gr boter
100 ml room
150 gr spruitjes
1 steranijs
250 ml kalfsfond
1 eetlepel truffeltapenade
 
Bereiding
Kook de aardappelen in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar. Roer ondertussen in een pannetje de kalfsfond en de truffeltappenade door elkaar. Breng zachtjes aan de kook en laat tot de helft indikken. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de nootmuskaat, peper, zout en room toe en meng dit tot een gladde puree. 
 
Maak de spruitjes schoon en kook ze met de steranijs beetgaar. Bestrooi de hertenfileetjes met peper en zout. Smelt 50 gr boter in een koekepan en bak de hertenbiefstukken 6 minuten rondom mooi aan. Haal de biefstukken uit de pan en pak ze in aluminiumfolie. Laat ze 10 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken.
 
Hertenfileetje_met_spruitjes_01.jpg
Hertenfileetje_met_spruitjes
Hertenfileetje_met_spruitjes
Hertenfileetje_met_spruitjes
Maak een ‘veeg’ van de puree op een bord en leg de hertenbiefstukken er op. Leg er wat gehalveerde spruitjes bij en giet over het vlees wat truffeljus.
 
Tip: maak met pompoenpuree stipjes op het bord en leg de spruitjes er tussen. Dit kleurt mooi bij de rest van het gerecht.
 
25 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x pastasalades

Pastasalade met carpaccio
Pastasalade met tonijn
Gezonde pastasalade

Salade recepten

Vind hier diverse recepten voor heerlijke salades. Van salade met kip tot vegetarische salade en pastasalade. Maak heerlijke combinaties met verschillende ingrediënten bijvoorbeeld geitenkaas, noten, druiven, tomaat, kip, appel, biefstuk, pasta of garnalen. Een salade kan gegeten worden als maaltijdsalade of is lekker als bijgerecht of als makkelijke lunch!

Romige zoete aardappel BBQ salade

Tover de standaard aardappelsalade voor bij de BBQ om tot een gezondere variant van zoete aardappel met een lichte maar romige yoghurt dressing.

Bijgerecht

20 min + 1 uur afkoelen

4 pers.

Aardbeiensalade met geitenkaas

Heerlijke frisse salade met geitenkaas, basilicum en aardbeien en een lichte balsamico dressing

Lunch

15 min

2 pers.

Tabouleh salade

Heerlijke frisse salade van bulgur met citroen en peterselie. Lekker als lunch met wat pita of als of bijgerecht.

Bijgerecht

25 min

6 pers.