Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hertenbiefstuk met spruitjes en truffel

Een topper voor de kerst: hertenbiefstuk met puree, spruitjes en een truffeljus

Ingrediënten 
4 hertenbiefstukken (a 100 gr p.p.)
50 gr boter
250 gr aardappels, geschild en in stukken
20 gr boter
100 ml room
150 gr spruitjes
1 steranijs
250 ml kalfsfond
1 eetlepel truffeltapenade
 
Bereiding
Kook de aardappelen in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar. Roer ondertussen in een pannetje de kalfsfond en de truffeltappenade door elkaar. Breng zachtjes aan de kook en laat tot de helft indikken. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de nootmuskaat, peper, zout en room toe en meng dit tot een gladde puree. 
 
Maak de spruitjes schoon en kook ze met de steranijs beetgaar. Bestrooi de hertenfileetjes met peper en zout. Smelt 50 gr boter in een koekepan en bak de hertenbiefstukken 6 minuten rondom mooi aan. Haal de biefstukken uit de pan en pak ze in aluminiumfolie. Laat ze 10 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken.
 
Hertenfileetje_met_spruitjes_01.jpg
Hertenfileetje_met_spruitjes
Hertenfileetje_met_spruitjes
Hertenfileetje_met_spruitjes
Maak een ‘veeg’ van de puree op een bord en leg de hertenbiefstukken er op. Leg er wat gehalveerde spruitjes bij en giet over het vlees wat truffeljus.
 
Tip: maak met pompoenpuree stipjes op het bord en leg de spruitjes er tussen. Dit kleurt mooi bij de rest van het gerecht.
 

De nieuwste BBQ recepten

Maak met deze recepten een feest van je barbecue! Bereid heerlijke gemarineerde spiesen met vlees, vis, garnalen of groente geserveerd met een lekkere salade en gepofte aardappelen. Met de juiste voorbereiding organiseer je in een mum van tijd een heerlijke barbecue met alles er op en er aan. En vergeet niet om af te sluiten met een lekker fris en fruitig dessert.

×