Hertenbiefstuk met spruitjes en truffel

Een topper voor de kerst: hertenbiefstuk met puree, spruitjes en een truffeljus

Ingrediënten 
4 hertenbiefstukken (a 100 gr p.p.)
50 gr boter
250 gr aardappels, geschild en in stukken
20 gr boter
100 ml room
150 gr spruitjes
1 steranijs
250 ml kalfsfond
1 eetlepel truffeltapenade
 
Bereiding
Kook de aardappelen in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar. Roer ondertussen in een pannetje de kalfsfond en de truffeltappenade door elkaar. Breng zachtjes aan de kook en laat tot de helft indikken. Giet de aardappels af en stamp ze fijn. Voeg de nootmuskaat, peper, zout en room toe en meng dit tot een gladde puree. 
 
Maak de spruitjes schoon en kook ze met de steranijs beetgaar. Bestrooi de hertenfileetjes met peper en zout. Smelt 50 gr boter in een koekepan en bak de hertenbiefstukken 6 minuten rondom mooi aan. Haal de biefstukken uit de pan en pak ze in aluminiumfolie. Laat ze 10 minuten rusten. Snijd het vlees in plakken.
 
Hertenfileetje_met_spruitjes_01.jpg
Hertenfileetje_met_spruitjes
Hertenfileetje_met_spruitjes
Hertenfileetje_met_spruitjes
Maak een ‘veeg’ van de puree op een bord en leg de hertenbiefstukken er op. Leg er wat gehalveerde spruitjes bij en giet over het vlees wat truffeljus.
 
Tip: maak met pompoenpuree stipjes op het bord en leg de spruitjes er tussen. Dit kleurt mooi bij de rest van het gerecht.
 
25 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.