Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Hummus

Puree op basis van kikkererwten die vaak met pitabrood of Turks brood wordt geserveerd
Ingredienten
400 g kikkererwten, uitgelekt
Snufje zout
1 teentjes knoflook
2 eetl citroensap
2 eetl olijfolie
2 eetl tahin (sesampasta, te koop bij de toko)
2 eetl water
Snufje paprikapoeder
Pitabrood of turksbrood
 
Materialen
Keukenmachine/blender
 
Bereiding
Mix alle ingrediënten (behalve brood en paprikapoeder) in een keukenmachine of blender fijn. Zet de machine tussendoor even uit en spatel de hummus goed door elkaar zodat hij niet vast blijft plakken aan de binnenzijde. Na een paar minuten ontstaat er een stevige massa en dan is de hummus goed. Serveer in een kommetje met wat paprikapoeder en garneer eventueel met wat kikkererwten. Lekker op pitabrood of op Turks brood.
 
Beoordeling (10 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x boerenkool
  • Hoofdgerecht
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
  • Hoofdgerecht
Italiaanse boerenkoolstamppot
  • Hoofdgerecht
Boerenkoolquiche

Ovenschotels

Deze ovenschotels zijn lekker, handig (zeker voor de volgende dag) en makkelijk om te maken. Of je nu zoekt naar een ovenschotel met pasta, rijst of aardappels, je vind ze hier allemaal. Mijn persoonlijke favoriet is de pastaschotel en gehaktballetjes of eentje met een lekkere gegratineerd laagje aardappelpuree.

Lasagne met courgette
Ovenschotel met gehakt en zoete aardappelpuree
Kip Parmezaan
Aubergine ovenschotel met geitenkaas
Cannelloni met spinazie en zalm