Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Hummus

Puree op basis van kikkererwten die vaak met pitabrood of Turks brood wordt geserveerd
Ingredienten
400 g kikkererwten, uitgelekt
Snufje zout
1 teentjes knoflook
2 eetl citroensap
2 eetl olijfolie
2 eetl tahin (sesampasta, te koop bij de toko)
2 eetl water
Snufje paprikapoeder
Pitabrood of turksbrood
 
Materialen
Keukenmachine/blender
 
Bereiding
Mix alle ingrediënten (behalve brood en paprikapoeder) in een keukenmachine of blender fijn. Zet de machine tussendoor even uit en spatel de hummus goed door elkaar zodat hij niet vast blijft plakken aan de binnenzijde. Na een paar minuten ontstaat er een stevige massa en dan is de hummus goed. Serveer in een kommetje met wat paprikapoeder en garneer eventueel met wat kikkererwten. Lekker op pitabrood of op Turks brood.
 

Paasrecepten

Heb je met Pasen een gezellig paasontbijt, paasbrunch of paasdiner gepland met familie of vrienden? Kijk dan hier voor een aantal leuke en makkelijke paasrecepten die bij iedereen in de smaak vallen. Denk bijvoorbeeld aan een quiche, lamskoteletjes, paasbrood, lentesoep, pasteitjes en feestelijke muffins. Bekijk hier alle paasrecepten.

×