Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Indiaase bloemkoolsoep

 
Heerlijke romige bloemkoolsoep met kokos en koriander
 
Ingrediënten
Ongeveer 500 gr bloemkool
200 ml kokosmelk
400 ml groentebouillon van tablet
1 sjalotje
1 eetl boter
2 theel kurkuma
Bosje verse koriander
2 eetl geraspte kokos
Zwarte peper
 
Materialen
Staafmixer
 
Bereiding
Verwijder de bladen van de bloemkool en snijd in roosjes. Snipper het sjalotje en bak in de boter 2 minuten aan. Voeg de bouillon, kurkuma, en de geraspte kokos toe en laat de bloemkool ca 15 minuten gaarkoken. Pureer de bloemkool met de staafmixer en voeg de kokosmelk toe en breng op smaak met wat zwarte peper. Hak de koriander fijn en roer door de soep.

 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×