Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Indiase bloemkool

 
Lekkere variant op de oer Hollandse bloemkool; met kokos en koriander voor een Indiaas tintje
 
Ingrediënten
1 bloemkool in roosjes
3 eetl gemalen kokos
2 theel kurkuma
Bosje verse koriander
Zout en peper
1 eetl zonnebloemolie
2 cm verse gember
100 ml kokosmelk
 
Bereiding
Kook de bloemkool in een ruime hoeveelheid in ca 10 minuten beetgaar. Schil de gember en snijd hem in kleine stukjes. Verhit de olie in een grote pan en bak de gember aan. Giet de bloemkool af en voeg de roosjes toe aan de gember. Roer de kokosmelk er voorzichtig door en breng op smaak en kleur met de kurkuma, geraspte kokos en een snufje zout en peper. Hak de koriander fijn en meng met de bloemkool, laat nog 2 minuten zachtjes op het vuur staan en garneer eventueel nog met wat verse koriander.
 
Tip: Nog indiase bloemkool over? Maak er de volgende dag heerlijke Indiase soep van.
Je hoeft alleen maar de bouilon en de helft van de kokosmelk toe te voegen en te pureren.
 
Beoordeling (21 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst