Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Indiase bloemkool

 
Lekkere variant op de oer Hollandse bloemkool; met kokos en koriander voor een Indiaas tintje
 
Ingrediënten
1 bloemkool in roosjes
3 eetl gemalen kokos
2 theel kurkuma
Bosje verse koriander
Zout en peper
1 eetl zonnebloemolie
2 cm verse gember
100 ml kokosmelk
 
Bereiding
Kook de bloemkool in een ruime hoeveelheid in ca 10 minuten beetgaar. Schil de gember en snijd hem in kleine stukjes. Verhit de olie in een grote pan en bak de gember aan. Giet de bloemkool af en voeg de roosjes toe aan de gember. Roer de kokosmelk er voorzichtig door en breng op smaak en kleur met de kurkuma, geraspte kokos en een snufje zout en peper. Hak de koriander fijn en meng met de bloemkool, laat nog 2 minuten zachtjes op het vuur staan en garneer eventueel nog met wat verse koriander.
 
Tip: Nog indiase bloemkool over? Maak er de volgende dag heerlijke Indiase soep van.
Je hoeft alleen maar de bouilon en de helft van de kokosmelk toe te voegen en te pureren.
 

Sandra

Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk!

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

×