Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Indiase bloemkool

 
Lekkere variant op de oer Hollandse bloemkool; met kokos en koriander voor een Indiaas tintje
 
Ingrediënten
1 bloemkool in roosjes
3 eetl gemalen kokos
2 theel kurkuma
Bosje verse koriander
Zout en peper
1 eetl zonnebloemolie
2 cm verse gember
100 ml kokosmelk
 
Bereiding
Kook de bloemkool in een ruime hoeveelheid in ca 10 minuten beetgaar. Schil de gember en snijd hem in kleine stukjes. Verhit de olie in een grote pan en bak de gember aan. Giet de bloemkool af en voeg de roosjes toe aan de gember. Roer de kokosmelk er voorzichtig door en breng op smaak en kleur met de kurkuma, geraspte kokos en een snufje zout en peper. Hak de koriander fijn en meng met de bloemkool, laat nog 2 minuten zachtjes op het vuur staan en garneer eventueel nog met wat verse koriander.
 
Tip: Nog indiase bloemkool over? Maak er de volgende dag heerlijke Indiase soep van.
Je hoeft alleen maar de bouilon en de helft van de kokosmelk toe te voegen en te pureren.
 
Beoordeling (24 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x koolhydraatarm
  • Hoofdgerecht
Enchilladas van courgette
  • Hoofdgerecht
Gevulde aubergines met gehakt
  • Hoofdgerecht
Kip ketjap salade

gezonde recepten

Verzameling met makkelijke en gezonde recepten die niet alleen goed voor je zijn maar ook vooral lekker en leuk! Want gezond hoeft echt niet saai of minder smakelijk te zijn. En deze recepten bevatten bovendien veel groenten, vezels, vitamines en voedzame ingredienten, precies wat jij nodig hebt. Van gezonde ovenschotels tot ontbijtjes en verantwoorde snacks.

Parelcouscous met broccoli en zalm
Courgette spaghetti met halloumi
Salade met gerookte zalm en aardappeltjes
Quinoa soep met zoete aardappel
Courgettespread