Indiase samosa

Lekker Indiaas voorgerecht of hapje gevuld met aardappel en erwtjes gemengd met een milde curry 
Ingrediënten
1 eelt milde currypasta
2 aardappeltjes
2 eelt doperwten (uit de diepvries)
Verse koriander
4 bladen bladerdeeg (ontdooid)
2 eelt melk
 
Dipsaus:
75 gr Griekse yoghurt
1 eelt citroensap
3 takjes verse munt
3 takjes verse koriander
2 groene pepers (vers of uit een potje)
 
Materialen
Bakplaat bekleed met bakpapier
Keukenmachine
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Breng een pannetje water aan de kook. Schil de aardappels en snijd in stukken. Kook de aardappels in 15 min beetgaar.
 
Maak ondertussen de saus: verwijder de zaadjes van de pepers. Hak de koriander, munt en groene peper heel fijn in de keukenmachine. Voeg de yoghurt en citroensap toe en laat even meedraaien totdat er een mooie groene massa ontstaat. Schep deze in een kommetje.
 
Giet de aardappelblokjes af en prak ze grof. Roer de erwtjes en de currypasta er door heen. Hak de koriander fijn en meng met het aardappelmengsel. Snijd de vellen bladerdeeg schuin doormidden. Schep een beetje aardappelvulling er op en vouw ze dubbel. Druk ze met een vork goed dicht. Herhaal dit totdat je 8 kleine gevulde driehoekjes hebt. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de samosa’s hierop. Bestrijk ze met een beetje melk en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin en krokant zijn. Serveer de samasa warm samen met de frisse dipsaus.
 
59 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x stoofschotels

Vegetarische stoofschotel
Hachee basisrecept
Coq au vin

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.