Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Indiase samosa

Lekker Indiaas voorgerecht of hapje gevuld met aardappel en erwtjes gemengd met een milde curry 
Ingrediënten
1 eelt milde currypasta
2 aardappeltjes
2 eelt doperwten (uit de diepvries)
Verse koriander
4 bladen bladerdeeg (ontdooid)
2 eelt melk
 
Dipsaus:
75 gr Griekse yoghurt
1 eelt citroensap
3 takjes verse munt
3 takjes verse koriander
2 groene pepers (vers of uit een potje)
 
Materialen
Bakplaat bekleed met bakpapier
Keukenmachine
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Breng een pannetje water aan de kook. Schil de aardappels en snijd in stukken. Kook de aardappels in 15 min beetgaar.
 
Maak ondertussen de saus: verwijder de zaadjes van de pepers. Hak de koriander, munt en groene peper heel fijn in de keukenmachine. Voeg de yoghurt en citroensap toe en laat even meedraaien totdat er een mooie groene massa ontstaat. Schep deze in een kommetje.
 
Giet de aardappelblokjes af en prak ze grof. Roer de erwtjes en de currypasta er door heen. Hak de koriander fijn en meng met het aardappelmengsel. Snijd de vellen bladerdeeg schuin doormidden. Schep een beetje aardappelvulling er op en vouw ze dubbel. Druk ze met een vork goed dicht. Herhaal dit totdat je 8 kleine gevulde driehoekjes hebt. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de samosa’s hierop. Bestrijk ze met een beetje melk en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin en krokant zijn. Serveer de samasa warm samen met de frisse dipsaus.
 
Beoordeling (25 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel
Zoete aardappel gnocchi met spinazie
Pasta met truffel roomsaus
Ziti al forno met gehaktballetjes