Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Indiase samosa

Lekker Indiaas voorgerecht of hapje gevuld met aardappel en erwtjes gemengd met een milde curry 
Ingrediënten
1 eelt milde currypasta
2 aardappeltjes
2 eelt doperwten (uit de diepvries)
Verse koriander
4 bladen bladerdeeg (ontdooid)
2 eelt melk
 
Dipsaus:
75 gr Griekse yoghurt
1 eelt citroensap
3 takjes verse munt
3 takjes verse koriander
2 groene pepers (vers of uit een potje)
 
Materialen
Bakplaat bekleed met bakpapier
Keukenmachine
 
Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Breng een pannetje water aan de kook. Schil de aardappels en snijd in stukken. Kook de aardappels in 15 min beetgaar.
 
Maak ondertussen de saus: verwijder de zaadjes van de pepers. Hak de koriander, munt en groene peper heel fijn in de keukenmachine. Voeg de yoghurt en citroensap toe en laat even meedraaien totdat er een mooie groene massa ontstaat. Schep deze in een kommetje.
 
Giet de aardappelblokjes af en prak ze grof. Roer de erwtjes en de currypasta er door heen. Hak de koriander fijn en meng met het aardappelmengsel. Snijd de vellen bladerdeeg schuin doormidden. Schep een beetje aardappelvulling er op en vouw ze dubbel. Druk ze met een vork goed dicht. Herhaal dit totdat je 8 kleine gevulde driehoekjes hebt. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de samosa’s hierop. Bestrijk ze met een beetje melk en zet ze ongeveer 20 minuten in de oven totdat ze goudbruin en krokant zijn. Serveer de samasa warm samen met de frisse dipsaus.
 
Beoordeling (27 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Kerst recepten

Kerst is de tijd van gezelligheid en samen eten. Wij helpen u een handje door de lekkerste kerstrecepten op een rijtje te zetten voor een perfect kerstdiner. Wat dacht u van een heerlijk kerstmenu van aardappel truffelsoep gevolgd door een hertenbiefstuk of een rollade en een heerlijke chocolade dessert om mee af te sluiten.

Feestelijke crème brûlée met besjes
Zalm in filodeeg
Kipcocktail met sinaasappel
Kerststol muffins
Crepe Suzette