Ajam paniki met ananas

Pittige kip op Indonesische wijze met zelfgemaakte makkelijke boemboe en stukjes ananas.

Hoofdgerecht 35 min

ingrediënten

voor 2 personen

Boemboe

Benodigdheden

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de verpakking en de boontjes in 15 minuten. Maal de ingrediënten voor de boemboe fijn met een keukenmachine en roer als laatste de tomatenpuree er door. Bak de stukjes kip rondom aan en haal vervolgens uit de pan. Voeg de boemboe toe en bak deze 5 minuutjes op middelhoog vuur. Snijd de sereh doormidden of in grote stukken en bak mee en roer er goed doorheen.

  2. Voeg de blokjes kip weer toe aan de pan. Giet de kokosmelk er bij en roer goed door. Laat nog even pruttelen en proef of de saus goed op smaak is. Voeg als laatste de stukjes ananas toe. Haal de sereh uit de saus. Serveer de ajam paniki met de boontjes, rijst en kroepoek.

  3. Mocht je geen sereh kunnen vinden dan kun je ook een eetlepel citroensap toevoegen aan het mengsel.

Heeft het gesmaakt?
90 stemmen Bedankt voor je stem!
Gemaakt door Sandra

Met liefde gekookt en uiteraard geproefd door Sandra, oprichtster van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken! Ovenschotels zijn mijn specialiteit!