Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Italiaans schuim (zabaglione)

Verrassend lekkere smaak: opgeklopt eierschuim met marsala wijn

Ingredienten
4 eidooiers
70 gr suiker
80 ml marsala wijn (verkrijgbaar bij de slijter)
Snufje zout
Cantuccini koekjes of amaretti koekjes
 
Materialen
Metalen kom
Garde of mixer 
 
Bereiding
Verhit een grote pan met een laagje water en breng aan de kook. Draai het vuur weer lager zodat het water net tegen het kookpunt aan blijft. Doe de eierdooiers, suiker, marsalawijn en een klein snufje zout in een metalen kom en hang of houd deze boven de pan met water. Klop met een garde (of mixer) het mengsel in ca 10 minuten tot een luchtig schuim.
 
zabaglione1
zabaglione1
Ga net zo lang door totdat ook onderin het vloeibare gedeelte helemaal is verdwenen is. Blijf goed kloppen en breng het eimengsel niet aan de kook. Schenk of schep het warme schuim in 4 glazen en verkruimel wat koekjes er over en serveer wat hele koekjes om te dippen.

 

 

Beoordeling (15 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel

Pasta recepten

Pasta gerechten zijn vaak makkelijk en snel te bereiden en je kunt er eindeloos mee variëren. Pasta is warm maar ook koud lekker in een salade bijvoorbeeld. Er zijn vele soorten pasta zoals spaghetti, lasagne of penne, maar ook gnocchi of tortellini. Pasta is makkelijk te combineren met andere ingrediënten. Bekijk hier alle pasta recepten.

Cannelloni met spinazie en zalm
Pasta ovenschotel met witlof
Bietenlasagne met walnoten
Lasagne met champignon saus
Gegratineerde gnocchi ovenschotel