Gerecht
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Gemak
Dieet

Italiaans schuim (zabaglione)

Verrassend lekkere smaak: opgeklopt eierschuim met marsala wijn

Ingredienten
4 eidooiers
70 gr suiker
80 ml marsala wijn (verkrijgbaar bij de slijter)
Snufje zout
Cantuccini koekjes of amaretti koekjes
 
Materialen
Metalen kom
Garde of mixer 
 
Bereiding
Verhit een grote pan met een laagje water en breng aan de kook. Draai het vuur weer lager zodat het water net tegen het kookpunt aan blijft. Doe de eierdooiers, suiker, marsalawijn en een klein snufje zout in een metalen kom en hang of houd deze boven de pan met water. Klop met een garde (of mixer) het mengsel in ca 10 minuten tot een luchtig schuim.
 
zabaglione1
zabaglione1
Ga net zo lang door totdat ook onderin het vloeibare gedeelte helemaal is verdwenen is. Blijf goed kloppen en breng het eimengsel niet aan de kook. Schenk of schep het warme schuim in 4 glazen en verkruimel wat koekjes er over en serveer wat hele koekjes om te dippen.

 

 

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddenstoelensoep, jachtschotel, of een quiche met pompoen bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddenstoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

×

 Cadeau-tip!

Bestel nu het LeukeRecepten kookboek!

Met meer dan 100 leuke en makkelijke recepten! Prijs: €20,99