Italiaans schuim (zabaglione)

Verrassend lekkere smaak: opgeklopt eierschuim met marsala wijn

Ingredienten
4 eidooiers
70 gr suiker
80 ml marsala wijn (verkrijgbaar bij de slijter)
Snufje zout
Cantuccini koekjes of amaretti koekjes
 
Materialen
Metalen kom
Garde of mixer 
 
Bereiding
Verhit een grote pan met een laagje water en breng aan de kook. Draai het vuur weer lager zodat het water net tegen het kookpunt aan blijft. Doe de eierdooiers, suiker, marsalawijn en een klein snufje zout in een metalen kom en hang of houd deze boven de pan met water. Klop met een garde (of mixer) het mengsel in ca 10 minuten tot een luchtig schuim.
 
zabaglione1
zabaglione1
Ga net zo lang door totdat ook onderin het vloeibare gedeelte helemaal is verdwenen is. Blijf goed kloppen en breng het eimengsel niet aan de kook. Schenk of schep het warme schuim in 4 glazen en verkruimel wat koekjes er over en serveer wat hele koekjes om te dippen.

 

 

28 stemmen
Bewaar
Print
Deel

Sandra - LeukeRecepten

Oprichter van LeukeRecepten. Kookt het liefst makkelijk en snel, maar wel met een leuke twist. Geen gekke ingrediënten of moeilijke technieken, gewoon simpel en leuk! Lees hier meer over mij en over LeukeRecepten.

3 x snelle curries

Groene curry met peultjes
Zelfgemaakte kip korma
Pompoencurry met linzen

Heerlijke soepen

Een soep maken is erg makkelijk. Een soepje is lekker als voorgerecht om het diner mee te beginnen maar ook lekker als opknapper tijdens de lunch. Op onze site vind je de lekkerste recepten voor bijvoorbeeld tomatensoep, courgettesoep en spinaziesoep.

Mihoensoep met omeletrolletjes

Een lekkere Oosterse mihoensoep gevuld met paddenstoelen, taugé en omeletrolletjes, lekker vega en vullend!

Voorgerecht

30 min

4 pers.

Rode bietensoep

Deze rode bietensoep heeft niet alleen een mooie kleur, maar is ook nog eens heel lekker.

Voorgerecht

35 min

4 pers.

Tomaten-crèmesoep

Maak zonder pakjes en zakjes deze romige tomaten-crèmesoep met verse tomaten een zachte smaak van room

Voorgerecht

20 min

4 pers.