Gerechten
Tijd
Soort
Keuken
Thema
Moeilijkheid

Italiaanse varkensrollade

Makkelijke en lekkere varkenshaasrollade gevuld met olijventapenade en mozzarella omwikkeld met seranoham

Ingrediënten
Ca 500 gr varkenshaas in 2 stukken
1 bol mozzarella, in plakjes
4 eelt zwarte olijventapenade
Peper en zout
6 plakken seranoham
2 eelt olijfolie
Paar zwarte olijven ter garnering
Verse takjes tijm
 
Materiaal
Ovenschotel of braadslede
 
Bereiding
Verwarm de oven op 160 graden. Snijd de varkenshaas door de lengte door midden en bestrooi ze met peper en zout. Smeer de tapenade op de binnenrijden van de varkenshaas en verdeel de mozzarella over de onderste helft. Leg de helften varkenshaas weer op elkaar en klap het dunne uiteinde van de varkenshaas naar binnen. Leg 3 plakken seranoham een beetje overlappend op elkaar en leg een varkenshaas er midden op. Vouw de ham er redelijk strak om heen. Doe hetzelfde met het andere stuk varkenshaas. Leg de stukken omwikkeld vlees in een ovenhaal of braadslede en bestrijk de bovenzijdes met olijfolie. Leg de olijven en de takjes tijm er boven op. Zet de schaal 20 minuten in de oven en zet daarna de oven uit en laat de varkenshaasjes nog 10 minuten in de oven staan. Het vlees is mooi rosé van binnen en de mozzarella is gesmolten.
 
Lekker met bijvoorbeeld deze heerlijke aardappelgratin
Beoordeling (42 stemmen)
Bewaar
E-mail
Deel
3 x sinterklaas recepten
  • Gebak en taart
Amandelstaaf
  • Gebak en taart
Sinterklaas pepernotentaart
  • Gebak en taart
Speculaascake met appel

Herfst recepten

Proef nu de herfst met deze heerlijke herfstrecepten. Maak de recepten nu makkelijk en snel zelf en geniet van een heerlijke kom paddestoelensoep, jachtschotel, of een pompoencruble bijvoorbeeld. Varieer dit seizoen met echte herfst groente en fruit zoals bramen, peer, paddestoelen, kastanjes, pompoen en rode kool. Bekijk hier alle herfst recepten.

Hartige groentetaart met pastinaak
Quesadilla’s met rode biet en boerenkool
Gevulde portobello in bladerdeeg
Paddenstoelenbouillon
Parelcouscous met broccoli, pesto en braadworst